Zece braconieri, săltaţi de poliţişti

Mihaela Oprea 4 februarie 2013 3
Zece braconieri, săltaţi de poliţişti

Un număr de şapte persoane din judeţul Satu Mare şi trei din Sălaj sunt cercetate penal de către poliţişti pentru infracţiuni de braconaj, după ce sătmărenii au împuşcat un mistreţ fără a avea dreptul să vâneze pe raza judeţului, iar sălăjenii au fost surprinţi pe un fond cinegetic, cu o armă, fără autorizaţie de vânătoare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că şapte bărbaţi din judeţul Satu Mare, membri ai unei grupe de vânătoare din Hodod, judeţul Satu Mare, au urmărit şi împuşcat, recent, un mistreţ pe un fond cinegetic din localitatea Şamşud, judeţul Sălaj, fără acordul gestionarului, fără a deţine autorizaţie de vânătoare pentru specia porc mistreţ şi fără a avea dreptul să vâneze pe raza judeţului Sălaj. “Din investigaţii a reieşit faptul că Andrei K., de 43 de ani, din Bogdand, a efectuat uz de armă letală fără drept, împuşcând porcul mistreţ, iar Alexandru N., de 48 de ani, din Lelei, a consemnat în fals, în autorizaţia de vânătoare, specia de vânat mistreţ, pentru a-i induce în eroare pe poliţişti. Poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, şapte arme de foc şi 96 de cartuşe, iar autoturismul cu care vânătorii au transportat porcul mistreţ urmează a fi indisponibilizat. S-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru braconaj, uz de armă letală fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, şi poliţiştii din Cehu Silvaniei îi cercetează pe Ştefan L., de 54 de ani, deţinător legal de armă de vânatoare, pe Carol T., de 44 de ani, şi fiul acestuia, în vârstă de 16 ani, toţi din Cehu Silvaniei, pentru că, în data de 27 ianuarie, însoţiţi de un câine de vânătoare, se aflau pe Fondul Cinegetic 25 Cehu Silvaniei, fără a deţine autorizaţie valabil eliberată în acest sens.
S-au ridicat, în vederea confiscării, o armă de vânătoare şi 22 cartuşe. Cercetările continuă cu cei trei în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. vica 4 februarie 2013 at 20:46 - Reply

    ei nu au stiut ca la vinatoare este permis doar spumei politice muritorii de rind doar gonaci

  2. nae l. 5 februarie 2013 at 09:50 - Reply

    Ai dreptate ,doar ei mizerabilii au acest drept !!!

  3. Anonim 5 februarie 2013 at 15:08 - Reply

    Bai @vica si @nae, vedeti-va de treaba si cititi si voi niste legi si statute ale AJVPS inainte de a comenta. Nu va bagati in seama numai asa.

Lasa un Raspuns »