Zdrobit de un excavator

Magazin Salajean 27 septembrie 2011 0

Zdrobit de un excavator

Un barbat in varsta de 24 de ani, din localitatea Nusfalau, a ajuns in stare grava la spital, ieri dimineata, dupa ce un excavator a trecut peste acesta. Tanarul se afla la munca alaturi de echipa care efectua lucrari de marire a carosabilului din localitate, cand s-a produs nefericitul accident. Fiind in timpul programului de lucru, cazul a intrat si in atentia inspectorilor de munca. Acesta este al 20-lea accident de munca produs in cursul anului, la nivelul judetului Salaj.

Accidentul s-a produs din cauza neatentiei conducatorului auto al excavatorului, dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta. Luni dimineata, in jurul orei 10, Marian D., in varsta de 22 de ani, din Satu Mare, in timp ce manevra un excavator, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers inapoi si a lovit un tanar de 24 de ani, din Nusfalau. In urma impactului a rezultat ranirea grava a salajeanului, a declarat purtatorul de cuvant. In cauza, soferul excavatorului ar putea fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de ranire din culpa.

Victima a fost preluata de o ambulanta si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti, Codruta Puscas, a precizat ca barbatul se afla in stare de constienta. A fost stabilizat hemodinamic si respirator, fiind supus in continuare investigatiilor medicale, a precizat Puscas.

Avand loc in timpul orelor de lucru, cazul a fost preluat si de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj. Potrivit inspectorului sef al institutiei, Daniela Biris, o echipa de inspectori s-a deplasat in localitatea Nusfalau pentru investigarea cauzelor in care s-a produs accidentul si daca s-au respectat masurile de securitate si sanatate in munca.

Douazeci de accidente de munca

Accidentele la locul de munca produse pe raza judetului Salaj au ajuns, de la inceputul anului si pana in prezent, la 20 de altfel de cazuri. Dintre acestea, un accident s-a soldat cu decesul unei persoane, fiind victima unui accident rutier de traseu. Nefericitul eveniment a avut loc in luna august, in localitatea Inau, cand un barbat in varsta de 49 de ani si-a pierdut viata dupa ce autospeciala de gunoi a trecut peste acesta. Cazul este in lucru.

Din informatiile furnizate de reprezentantii ITM Salaj, cauzele producerii acestor accidente de munca sunt nenumarate. In functie de repartizarea accidentelor pe diviziuni economice, cele mai multe (trei) au avut loc la firmele de fabricarea mobilei. Cate doua cazuri s-au petrecut in domeniile constructii metalice si lucrari speciale de constructii, alte accidente survenind la fabricarea calculatoarelor, la colectarea deseurilor, la constructii de cladiri etc.

Raportate la imprejurarile in care s-au petrecut accidentele de munca, cele mai multe (patru) au avut loc prin prabusirea persoanei de la un nivel inferior pozitiei anterioare. Cate trei au fost cauzate prin efectuarea necorespunzatoare de comenzi si manevre, precum si prin cadere de la inaltime prin dezechilibrare. Doua persoane au fost ranite din cauza ca au pierdut controlul masinii sau al materialului de lucru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »