Zăpada, poleiul şi viteza au făcut 10 victime

Mihaela Oprea 8 ianuarie 2013 0
Zăpada, poleiul şi viteza au făcut 10 victime

Un mort şi nouă răniţi – este bilanţul victimelor accidentelor de circulaţie produse, în ultimele trei săptămâni, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei din Sălaj, din cauza nerespectării vitezei sau lipsa dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Oamenii legii au demarat o acţiune în teritoriu în scopul reducerii victimizării din accidente de circulaţie specifice sezonului de iarnă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că poliţiştii vor institui microfiltre pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţ. “În ultima perioadă se constată implicarea tot mai frecventă în accidente de circulaţie a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a respecta prevederile legale referitoare la viteză şi dotarea cu anvelope de iarnă sau echipamente antiderapante omologate, în funcţie de tipul autovehiculului. Pentru a preveni astfel de evenimente şi în scopul reducerii victimizării din accidente de circulaţie specifice sezonului de iarnă, în perioada 8 – 13 ianuarie, se vor institui microfiltre pe toate drumurile naţionale şi judeţene acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunii vor fi verificate mai multe aspecte de către poliţişti. Printre acestea se numără, identificarea şi sancţionarea conducătorilor autovehiculelor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a fi dotate cu anvelope de iarnă sau echipamente antiderapante omologate; interzicerea accesului pe sectoarele de drum afectate de intemperiile de sezon, a autovehiculelor echipate neregulamentar şi informarea participanţilor la trafic asupra stării de viabilitate a drumurilor publice.
În perioada 15 noiembrie 2012 – 7 ianuarie 2013, pe raza judeţului, din caza neadaptării vitezei la condiţiile drum au fost produse şapte accidente de circulaţie grave, soldate cu un mort şi nouă răniţi grav. De asemenea, în perioada menţionată au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au avut echipate autoturismele cu anvelope de iarnă.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă conducătorilor auto să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, să fie prudenţi în trafic şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a nu deveni victima vreunui accident rutier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »