Zalăul, inclus în Google Street View

magazinsalajean 16 iulie 2012 0
Zalăul, inclus în Google Street View

Un număr de 39 de oraşe mari din ţară, printre care şi municipiul Zalău, vor fi incluse în acoperirea celor de la Google pentru serviciul Street View. Acest serviciu permite vizitatorilor explorarea locaţiilor din întreaga lume cu ajutorul imaginilor la 360 de grade, la nivel de stradă. Cei interesaţi să cunoască anumite oraşe, zone sau locaţii interesante vor putea arunca o privire în restaurante, să viziteze cartiere sau să-şi facă planurile pentru următorul concediu.
Practic, serviciul se extinde cu o acoperire de 40.000 de kilometri. Printre oraşele care vor putea fi admirate cu ajutorul Google Street View se află Craiova, Focşani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galaţi, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe şi Zalău.
Printre obiectivele pe care oamenii din întreaga lume le vor putea vedea prin intermediul Google Street View vor mai fi şi Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile din lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleş, Cheile Bicazului şi multe altele.
Mai multe informaţii despre obiectivele vizate de cei de la Google vor fi puse la dispoziţie şi de către reprezentanţii Ministerului Culturii. Întreaga operaţiune se va desfăşura cu ajutorul unor maşini speciale pentru Street View, dar şi Google trike, mai exact o bicicletă prevăzută cu cameră foto care poate colecta imagini.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »