Zalauanii, pusi in miscare de Saptamana mobilitatii europene

Magazin Salajean 23 septembrie 2011 0

Zalauanii, pusi in miscare de Saptamana mobilitatii europene

Circulatia pe strada Corneliu Coposu din Zalau a fost, ieri, intrerupta intre orele 10.00 si 16.00, pentru a permite desfasurarea actiunilor menite sa marcheze Saptamana mobilitatii europene. De la ora 11.00, 55 de prescolari de la Gradinita nr.1, Gradinita Pinochio, Gradinita Ion Creanga, Gradinita nr. 5 si Gradinita nr.8 au participat la un concurs de biciclete, precum si la un concurs de desene pe asfalt. Cei mici au fost rasplatiti cu premii, casti de protectie si accesorii. Activitatea a beneficiat de sustinerea administratiei muncipale.

Asa cum a precizat primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, prin aceasta campanie administratia locala promoveaza miscarea, prin mersul pe jos sau cu bicicleta, precum si modalitatea alternativa de transport. Totodata, se intentioneaza realizarea unor investitii in infrastructura, mai precis, amenajarea unor piste pentru biciclisti in Parcul Central si in Parcul Bradet.

Ieri, sub aceleasi auspicii, de la ora 13.00, a fost organizat de catre Agentia de Protectia Mediului Salaj, un cros pe str. Corneliu Coposu, intre intersectiile cu strazile Andrei Saguna si Kossuth. La activitate, au participat peste 100 de elevi din toate scolile gimnaziale din municipiu, care au concurat pe grupe de varsta. Cei mai buni alergatori au fost premiati cu rechizite, dulciuri si articole sportive.

Suntem la finele unei saptamani in care au fost promovate mijloacele alternative de transport. La manifestarile Saptamanii mobilitatii europene au aderat si alte guverne europene avand in vedere schimbarile climatice aparute si starea de sanatate a populatiei. Prin aceste activitati dorim sa facem un apel la salajeni de a alege ca mijloace de transport bicicletele sau rolele, ori chiar mersul pe jos. In ultima vreme, numarul autovehiculelor in Salaj a crescut, ele avand ponderea cea mai mare intre factorii poluatori, a afirmat ieri Aurica Grec, directorul APM Salaj.

Saptamana mobilitatii europene a fost marcata, zilele trecute, si la Simleu Silvaniei, unde a avut loc un concurs de cros, la Cehu Silvaniei si in Jibou, unde s-a desfasurat un mars al ecologistilor si un cros, ambele activitati beneficiind de implicarea in parteneriat a autoritatilor locale si a reprezentantilor APM Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »