Zălăuanii au sărbătorit Ziua Naţională

Andreea Vilcovschi 1 decembrie 2012 5
Zălăuanii au sărbătorit Ziua Naţională

Ziua Naţională a României a fost marcată şi în Zalău, la manifestarea organizată în centrul municipiului participând o serie de oficialităţi locale şi judeţene, militari, şefi de instituţii publice, politicieni, dar şi simpli cetăţeni.

Sărbătoarea a început la 9.30, cu un recital al Fanfarei „Promenada” a Primăriei Zalău şi a continuat, o jumătate de oră mai târziu, cu ceremonialul militar şi religios. După slujba religioasă, Dănuţ Pop, şeful Direcţie Judeţene Sălaj a Arhivelor Naţionale, a vorbit despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie şi despre implicarea unor personalităţi sălăjene în actul Marii Uniri.

De asemenea, cei prezenţi au putut urmări parada militarilor sălăjeni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Administraţiei şi Internelor (jandarmi şi pompieri).

Angajaţii societăţii Citadin au sărbătorit Ziua României prin muncă, astfel că pe toată perioada manifestărilor de dimineaţă, un echipaj s-a preocupat de verificarea instalaţiilor electrice de pe platoul din centru.

De la ora 17, zălăuanii au fost invitaţi la spectacolul festiv „România-n sărbătoare”, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe scenă au urcat ansamblurile “Porolissum” şi “Columna”, soliştii vocali Ioan Dordoi, Felix Gălan, Ileana Domuţa Mastan, Vasile Coca, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Alex şi Alexandra Chira, Deisa Buzgău, Daniela Stoica, Ioana Lazăr, Vicenţiu Pop, Vlad Blaga, Ionuţ Fălăuş şi Denisa Mirişan, precum şi Fanfara “Promenada”.

Ziua s-a încheiat cu o retragere cu torţe a trupelor militare, în acordurile muzicii de fanfară.

Acţiunile dedicate Zilei Naţioanale a României au fost organizate cu sprijinul Primăriei Zalău, Consiliului Judeţean Sălaj şi al structurilor judeţene ale MAPM şi MAI.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 1 decembrie 2012 at 20:57 - Reply

  La Multi Ani, Romania!

 2. Andrei 2 decembrie 2012 at 11:39 - Reply

  Constat că, în “democraţie”, Ziua Naţională este sărbătorită, în primul rând, de organele de represiune ale statului + câţiva şefi şi şefuţi.
  Pe vremea dictaturii crunte, triste şi sinistre, la 23 August, parcă sărbătoreau mai mulţi români!

 3. florin 2 decembrie 2012 at 12:33 - Reply

  asa e, Andrei! omiti, insa, esentialul: pe atunci, oamenii sarbatoreau cu japca!

 4. Alin 2 decembrie 2012 at 18:52 - Reply

  si talos sarbatorea mestecand non stop guma.Ciunga probabil.No votati-l pe asta ca n-are nici 7 ani de-acasa.Vai de mama lor votanti!

 5. Anonim 4 decembrie 2012 at 11:11 - Reply

  Sigur ca-l voteaza ca doara le-o dat balonase galbene si agende colorate si era sa uit niste pungi de-un leu .

Lasa un Raspuns »