Zalauanca inselata prin metoda smen de un fals bisnitar

Magazin Salajean 12 decembrie 2011 0

Zalauanca inselata prin metoda smen de un fals bisnitarO zalauanca a fost inselata cu suma de 1.250 de lei prin metoda smen, dupa ce, in cursul saptamanii trecute, a acceptat sa schimbe cateva sute de euro cu o persoana necunoscuta, chiar in fata unei case de schimb valutar din intersectia zonei Scala din municipiu. Femeia a cazut usor in plasa falsului bisnitar, acesta promitandu-i o valoare a monedei de schimb mult mai avantajoasa decat cea afisata la agentie.

Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca femeia a fost abordata de persoana necunoscuta in timp ce se pregatea sa intre la casa de schimb valutar. Barbatul i-a promis victimei sale un schimb euro-leu mai avantajos decat cel afisat de casa, respectiv 1.300 de lei pentru 300 de euro. Necunoscutul a numarat banii si i-a inmanat femeii, insa i-a cerut imediat inapoi, pretextand ca nu i-a dat suma buna. In acele imprejurari, barbatul a inmanat femeii un alt teanc de bani, pregatit dinainte, pe care aceasta nu i-a mai numarat, punandu-i direct in geanta. A constatat, ulterior, ca a fost inselata, intrucat a primit doar 50 de lei, respectiv zece bancnote a cate cinci lei fiecare, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, barbatul nu a trezit suspiciuni, deoarece era bine imbracat. Femeia a retinut cateva semnalmente ale necunoscutului: aproximativ 40 de ani, 1,80 de metri inaltime, constitutie atletica, fata patrata, par saten, ochi caprui, partea stanga a fetei usor deformata. Cine poate oferi informatii despre barbatul descris, este rugat sa anunte cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la 0260-661285 sau la apelul unic de urgenta 112.

Avand in vedere ca, in aceasta perioada a anului, in preajma sarbatorilor de iarna, multi romanii plecati la munca in strainatate se intorc in tara cu valuta sau trimit diferite sume de bani familiilor, politistii vin cu recomandari. Astfel, cetatenii sunt rugati sa efectueze schimburi valutare doar la banci sau case de schimb valutar, dupa verificarea atenta a cursului si comisioanelor afisate. De asemenea, sunt sfatuiti sa nu accepte astfel de tranzactii cu persoane necunoscute, chiar daca acestea le ofera un schimb mai bun, de asemenea, sa numere banii primiti si sa-i verifice pe loc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »