Zălăuan prins în vamă la volanul unei maşini furate

Mihaela Oprea 5 februarie 2013 2
Zălăuan prins în vamă la volanul unei maşini furate

Achiziţionarea maşinilor second-hand din străinătate prin intermediul site-urilor de profil reprezintă, deseori, o loterie pentru noii proprietari români. Unii au ghinionul să se trezească acasă cu o maşină avariată, cu defecţiuni tehnice grave, fără dotările afişate înainte de vânzare, în timp ce alţii au ghinionul să descopere, la câteva săptămâni, chiar luni, că şofează o maşină furată. În alte cazuri, autoturismele nu mai ajung deloc la destinaţie.
I s-a întâmplat zilele trecute unui tânăr zălăuan, în vârstă de 28 de ani, care acum are pe numele său un dosar de cercetare penală. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, după ce a fost prins încercând să intre în ţară prin vama Urziceni la volanul unei maşini ce figurează furată din Olanda. Poliţiştii de frontieră au confiscat autoturismul în valoare 1.350 de euro.
Totul s-a petrecut joi dimineaţa, în jurul orei 10, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, unde Cristian Ionuţ C., în vârstă de 28 de ani, din Zalău, judeţul Sălaj, s-a prezentat pentru a intra în ţară. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf Plus, cu număr de înmatriculare provizoriu emis de autorităţile germane. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că maşini figurează în bazele de date ca fiind furat din Olanda.
Tânărul şofer a afirmat că nu ştia că autoturismul era furat şi că urma să-l prea unei alte persoane. Cu toate acestea, oamenii legii au întocmit pe numele zălăuanului actele începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.
Maşina a fost indisponibilizată la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni până la finalizarea cercetărilor.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. eee 5 februarie 2013 at 10:37 - Reply

    golf plus 1350 euro…….

  2. Anonim 5 februarie 2013 at 15:22 - Reply

    Foarte dubios pretul. Cred ca a luat masina la promotie 🙂

Lasa un Raspuns »