Weekend supraglomerat la Urgenta

Magazin Salajean 18 ianuarie 2011 0

Weekend supraglomerat la Urgenta

Aproape 300 de salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, in week-end, cele mai multe cazuri ramanand fracturile, entorsele, contuziile si plagile, 54 de pacienti primind asemenea diagnostice.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Spitalul Judetean, in topul imbol-navirilor stau si racelile de sezon, week-end-ul trecut aducand 46 de astfel de cazuri, din care sase au fost bronsite, noua – amigdalite, 16 – pneumonii si 15 viroze respiratorii. Alte 15 persoane au fost depistate cu afectiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arteriala au ajuns la UPU tot 15 persoane.

Alti doi salajeni au fost depistati cu colica abdominala, iar 15 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebelusi.

Sfarsitul saptamanii trecute a fost marcat si de prezenta a 11 salajeni care au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la Urgenta, in timp ce alte 11 persoane au fost aduse la spital cu rani dupa ce au fost implicate in accidente rutiere si agresiuni. Din totalul de 292 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 96 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »