Weekend cu cinci accidente de circulaţie şi şapte răniţi

Magazin Salajean 21 iunie 2011 0

Weekend cu cinci accidente de circulaţie şi şapte răniţi

Nu mai puţin de cinci accidente de circulaţie au avut loc, la acest final de săptămână, pe drumurile judeţului Sălaj, soldate cu rănirea a şapte persoane. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, majoritatea evenimentelor în trafic s-au produs din cauza neatenţiei conducătorilor auto în trafic, dar şi viteza excesivă ori conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice au fost câteva dintre cauzele accidentelor.

Mopedist accidentat în zona Gării

Un accident s-a petrecut vineri dimineaţa, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, soldat cu rănirea unui mopedist. În data de 17 iunie, în jurul orei 7.50, Alin C., în vârstă de 35 de ani, din localitatea Crişeni, conducând autoturismul marca Dacia pe bulevardul Mihai Viteazul, a intrat în coliziune cu un moped marca Aprilia, condus de un tânăr de 29 de ani din localitatea Cristelec. Acesta a ieşit din parcarea Gării CFR pe bulevard, fără să se asigure şi să acorde prioritate, se arată în informaţia de presă. În urma impactului, mopedistul a fost rănit uşor.

Biciclist spulberat de o autoutilitară

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.30, pe Drumul European 58, în localitatea Bârsăul Mare, Ciprian G., din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, se afla la volanul autoutilitarei marca Mercedes, când a acroşat un biciclist de 15 ani, care se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă. Acesta din urmă a virat brusc stânga, fără să se asigure, intenţionând să intre la domiciliul său, fiind surprins de autoutilitară. Tânărul a suferit leziuni uşoare şi a refuzat să se deplaseze la spital pentru investigaţii.

Cu maşina în grădina unui gospodar

Duminică dimineaţa a avut loc un alt accident rutier, în localitatea Boghiş, soldat cu rănirea a doi clujeni. Unul dintre aceştia, Victor M., în vârstă de 26 de ani, din localitatea Turda, judeţul Cluj, conducea autoturismul marca Ford Tranzit, în direcţia Boghiş – Iaz, când, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, intrând în gardul de împrejmuire a unui imobil şi, ulterior, într-un pom din grădină. În urma impactului, pasagerul de pe bancheta din dreapta faţă din autoturism şi conducătorul auto au fost răniţi uşor.

A lovit o maşină parcată lângă şosea

Cu răni uşoare a scăpat şi un zălăuan implicat, duminică după-amiază, într-un eveniment rutier pe strada Gheorghe Doja din municipiul Zalău. Şoferul, Panfil S., de 34 de ani, din Zalău, se afla la volanul unui autoturism marca BMW, proprietate personală, când, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a derapat şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părţii carosabile. În urma impactului, şoferul a fost rănit uşor, fiind avariate cele două autoturisme.

A lovit un mopedist beat

Un alt accident de circulaţie s-a produs duminică seara pe DC 47, în localitatea Solona, soldat cu rănirea a două persoane. Astfel, Valeria P., de 38 de ani, din localitatea Văleni, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, din direcţia Solona – Testioara, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un moped condus de un bărbat de 34 de ani, din Văleni, comuna Cristolţ. Mopedistul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,68 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. În urma impactului, un alt bărbat, care se găsea pe şaua mopedului, a fost rănit grav, iar conducătorul mopedului a suferit leziuni uşoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »