Weekend aglomerat pentru pompieri

Magazin Salajean 12 aprilie 2011 0

Weekend aglomerat pentru pompieri

Finele săptămânii s-a dovedit a fi unul destul de aglomerat pentru pompierii militari sălăjeni. De la incendii de vegetaţie uscată, la stingerea incendiilor izbucnite la gospodăriile oamenilor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj au intervenit la patru astfel de cazuri de urgenţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, Lucian Jacodi, prima solicitare s-a înregistrat vineri, la Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei, pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran din Şimleu Silvaniei. Deşi cadrele au intervenit prompt, în incendiu au ars circa patru hectare de vegetaţie uscată, a precizat Jacodi.

În următoarea zi, pompierii de la Garda de intervenţie Hida au fost chemaţi să intervină în localitatea Voievodeni, comuna Dragu, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o gospodărie. Din cauza unor deficienţe la coşul de fum, o scânteie a generat incendiul la acoperişul locuinţei. Au ars aproximativ 30 de metri pătraţi de acoperiş. Tot sâmbătă, Secţia de pompieri Jibou a intervenit pe drumul DC 18, în apropierea localităţii Şoimuş, pentru a degaja partea carosabilă.

Din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbuşit pe partea carosabilă, blocând ambele sensuri de mers. Nici ziua de duminică nu a fost una de linişte pentru pompierii jibouani, aceştia fiind solicitaţi pentru a stinge flăcările izbucnite la o gospodărie din localitatea Borza, comuna Creaca. Cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic al coşului de fum. Au ars astfel aproximativ trei metri pătraţi din tavanul de lemn al locuinţei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »