Week-end cu 18 bebelusi nou-nascuti la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 13 martie 2012 0

Week-end cu 18 bebelusi nou-nascuti la Spitalul JudeteanPeste 300 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, la finele saptamanii trecute, numarul pacientilor fiind cu 23 mai mare decat cel inregistrat cu sapte zile in urma.

Potrivit unui comunicat de presa remis de spitalul respectiv ieri, ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 76 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 21 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Trei salajeni au ajuns la spital dupa ce au fost implicati in conflicte degenerate in batai, iar 18 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat opt persoane diagnosticate cu colica abdominala (cinci, n.r.) si biliara (trei, n.r.) si au ajutat 18 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. Acestea au fost, de altfel, cazurile fericite cand week-end, numarul nou-nascutilor fiind cu trei mare decat cel inregistrat cu o saptamana in urma.

Betivii

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »