Week-end cu 14 nou-nascuti la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 28 februarie 2012 0

Week-end cu 14 nou-nascuti la Spitalul JudeteanAproape 270 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, la finele saptamanii trecute, numarul pacientilor fiind cu 35 mai mare decat cel inregistrat cu sapte zile in urma.

Potrivit unui comunicat de presa remis de spitalul respectiv ieri, ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 43 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 22 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Un salajean a ajuns la spital dupa ce a fost implicat intr-un conflict degenerate in batai, in timp ce o alta persoana a necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier.

De asemenea, 16 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat sapte persoane diagnosticate cu colica abdominala (patru, n.r.) si biliara (trei, n.r.) si au ajutat 14 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. Acestea au fost, de altfel, cazurile fericite cand in week-end, numarul nou-nascutilor a fost cu trei mare decat cel inregistrat cu o saptamana in urma.

Betivii

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »