Week-end aglomerat la Urgenta

Magazin Salajean 10 aprilie 2012 0

Week-end aglomerat la Urgenta  Aproape 240 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, la finele saptamanii trecute, numarul pacientilor fiind cu noua mai mic decat cel inregistrat cu sapte zile in urma. Chiar si asa, odata cu primele semne de primavara, cazurile sunt mai multe decat cele inregistrate in lunile reci, cand media consultatiilor acordate in week-end era de circa 230.

Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 90 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 13 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

In cele doua zile libere au fost inregistrati si trei pacienti raniti in accidente rutiere, iar week-end-ul nu a fost scutit nici de victimele agresiunilor si incaierarilor. Astfel, cinci astfel de cazuri au necesitat ingrijirile medicilor, dupa ce, cu sapte zile in urma, alte sase persoane s-au prezentat la UPU cu rani suferite in agresiuni.

Tot la finele saptamanii trecute, medicii au mai tratat cinci persoane diagnosticate cu colica abdominala (patru, n.r.) si biliara (un caz, n.r.) si au ajutat 13 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. Acestea au fost, de altfel, cazurile fericite cand in week-end, numarul nou-nascutilor a fost cu patru mai mic decat cel inregistrat cu o saptamana in urma.

De asemenea, trei salajeni s-au prezentat in stare avansata de ebrietate pentru a fi pusi pe picioare de personalul medical, iar trei pacienti s-au prezentat la UPU dupa ce au fost muscati de animale.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 239 de persoane, din care 66 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 58 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »