Vitezomanii, traşi pe dreapta preventiv

Mihaela Oprea 27 septembrie 2012 0
Vitezomanii, traşi pe dreapta preventiv

VIDEO
Acţiunea pe linia respectării regimului legal de viteză desfăşurată de poliţiştii rutieri sălăjeni, în cursul zilei de joi, s-a încheiat fără aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Conducătorii auto au fost scutiţi de eventualele amenzi, întrucât acţiunea a fost una în scop preventiv. Aceasta se înscrie în programul derulat în cadrul săptămânii prevenirii criminalităţii, ziua de joi fiind desemnată ziua pentru educaţie rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere.
În loc de sancţiuni contravenţionale, conducătorii auto au primit din partea oamenilor legii pliante informative despre importanţa respectării regimului legal de viteză şi consecinţele vitezei excesive. “În cadrul activităţii de prevenire în rândul conducătorilor auto, s-a acordat atenţia necesară disciplinării participanţilor la traficul rutier, descurajarea încălcării normelor rutiere legale în vigoare, în special a vitezei excesive. Astfel, poliţiştii au distribuit pliante şoferilor cu recomandări preventive privind viteza excesivă şi efectele negative ale acesteia”, a declarat inspectorul principal din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, Raluca Ficuţ.
Acţiuni asemănătoare au mai avut loc în cadrul acestei săptămâni, pe linia prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, a absenteismului şcolar, precum şi a infracţiunilor de furt. Campania de prevenire a criminalităţii se derulează la nivel naţional şi care ca scop informarea  populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi consolidarea parteneriatului dintre poliţie şi comunitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »