Vitezomanii, in topul amenzilor in trafic

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Vitezomanii, in topul amenzilor in traficPolitistii salajeni continua sa previna tragediile de pe sosele, amendandu-i pe vitezomani si pe soferii indisciplinati. Peste 1.000 de fapte contraventionale au fost constatate in doar o saptamana, pe drumurile judetului Salaj, insotite de amenzi in valoare totala de 117.800 de lei. Din raportul intocmit la nivelul Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in perioada 11-17 iunie, au fost constatate 1.196 de fapte contraventionale si alte noua de natura penala.

Cu mai bine de jumatate dintre amenzi s-au ales soferii, dintre care 557 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Alti 28 de soferi, pe langa sanctiunea aplicata de politisti, s-au ales si cu permsiul suspendat. Sanctionati contraventional au fost si 76 de pietoni, care s-au angajat in traversarea strazii prin locuri interzise, dar si 49 de biciclisti neechipati corespunzator in trafic. Totodata, in perioada analizata au fost retinute si sapte certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Astfel de actiuni in trafic, organizate la nivelul intregului judet, vor avea loc si in perioada urmatoare. Si anume, in intervalul 21-25 iunie, politistii vor urmari daca soferii respecta regimul legal de viteza, precum si diagramele tahograf ale soferilor care circula atat pe raza municipiului Zalau si pe intreaga retea de drumuri publice a judetului. In perioada 21-24 iunie, vor fi in atentia lucratorilor de la Politie pietonii indisciplinati, iar in 22 iunie, biciclistii si carutasii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »