Virozele si pneumoniile fac din nou ravagii

Magazin Salajean 5 decembrie 2011 0

Virozele si pneumoniile fac din nou ravagii

Temperaturile mult scazute care au caracterizat ultimele zile, cu valori de pana la -10 grade Celsius, au dat batai de cap salajenilor, circa 1.500 dintre ei fiind depistati cu viroze si pneumonii. Cei mai afectati raman si de aceasta data copiii, 860 de imbolnaviri fiind diagnosticate la grupa de varsta 0 – 14 ani, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, Mihai Cheseli. „In saptamana 21 – 27 noiembrie, s-au inregistrat 1.393 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 2 la suta fata de saptamana anterioara, si 98 de cazuri de pneumonii acute, reprezentand o crestere cu unu la suta fata de intervalul anterior”, a declarat purtatorul de cuvant.

Din totalul de bolnavi, pentru 54 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Specialistii MS recomanda populatiei ca in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

Deocamdata, de la inceputul campaniei de vaccinare antigripala pentru sezonul rece 2012 – 2012, au fost imunizate gratuit 4.036 de persoane. Pana in prezent, la nivel de judet nu s-a inregistrat niciun caz de imbolnavire cu gripa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »