Violata la 13 ani

Magazin Salajean 23 aprilie 2009 0

Violata la 13 aniO fetita de doar 13 ani, din Somes Odorhei, a fost violata, chiar a doua zi de Paste, de catre un tanar din aceeasi comuna. Afland chiar de la fiica sa de tragica intamplare, in decursul serii respective, la ora 22:30, O.C. a anuntat, prin numarul de urgenta 112, Politia. Din datele prezentate de Politia judetului Salaj, autorul este cercetat in stare de arest preventiv, pe numele acestuia Judecatoria Zalau emitand un mandat pentru 29 de zile.

Hot de meserie prins de politisti

In apropierea livezii de pe strada Garii din Zalau, o patrula de politisti comunitari l-a identificat, in data de 20 aprilie, pe numitul M. Csaba, de 32 de ani, urmarit local si suspect pentru comiterea a mai multor furturi din ABC-uri, baruri si spargeri de cabane. Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, ne-a declarat ca barbatul a fost predat Politiei municipiului Zalau pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt. In prezent, suspectul este cercetat in stare de arest preventiv pentru comiterea a 15 infractiuni, din care 13 furturi din locuinte, societati comerciale, case de vacanta si doua distrugeri, toate savarsite pe raza municipiului Zalau, in perioada octombrie 2008 – aprilie 2009.

La furat de… purcei

Agentii de la Postul de Politie din Hida au fost alertati de M. Gavril, din localitatea Baica, ca, in noaptea de 20 spre 21 aprilie, persoane necunoscute i-au furat doi porci. In urma cercetarilor efectuate, agentii de politie din Hida au identificat autorii furtului, acestia fiind doi frati din localitatea Hida, fara ocupatie, respectiv, L. Anghele, de 17 ani si L. Sorin, de 13 ani. Cei doi si-au recunoscut fapta, animalele fiind restituite proprietarului de drept.

Dat fiind ca de la an la an creste numarul furturilor de animale lasate in camp, politistii din cadrul Compartimentului de analiza si prevenire a criminalitatii al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj recomanda sa nu lasati animalele nesupravegheate pe pasuni, islazuri sau pe marginea drumului, deoarece constituie o prada usoara pentru hoti si sa evitati amplasarea grajdurilor sau adaposturilor de animale la distanta mare de locuinta sau in locuri izolate fara sa asigurati supravegherea acestora. De asemenea, pe timpul noptii asigurati cu sisteme de inchidere (lacate, zavoare,etc.) usile grajdurilor sau anexelor gospodaresti unde tineti animale si, pe cat posibil, asigurati iluminatul zonelor unde sunt acestea si nu uitati, unul sau doi caini de paza va pot scuti de multe neplaceri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »