Vinuri pentru toate gusturile la festivalul de la Sarmasag

Magazin Salajean 24 august 2011 0

Vinuri pentru toate gusturile la festivalul de la Sarmasag

Cea de-a doua editie a Festivalului Vinului de la Sarmasag se va desfasura sambata, 27 august de la ora 10.00. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, in colaborare cu Primaria Comunei Sarmasag si Asociatia Culturala Pro Sarmasag.

La Casa Satului din Sarmasag va avea loc o conferinta cu tema Locul viticulturii in Uniunea Europeana, la care vor participa specialisti ai Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Salaj, detinatori de plantatii viticole la Beltiug (judetul Satu Mare), Carastelec, precum si viticultori din Ungaria.

Tot la Casa Satului vor fi prezentate, in cadrul unei expozitii, unelte traditionale folosite in viticultura, iar de la ora 11.00 vor putea fi degustate sortimentele de vinuri prezentate la corturile amplasate in fata Casei Satului de catre producatori din Borla, Samsud, Beltiug, Sarmasag si Soltvatkert (localitate din Ungaria infratita cu comuna Sarmasag).

Tot cu acest prilej, vor fi prezentate, de catre cei mai mici artisti si mestesugari, demonstratii de olarit, confectionare de margele, scultura in lemn, lucru manual din lana. Pe scena din curtea Casei Satului va fi prezentat, de la ora 15.00, un spectacol folcloric in cadrul caruia vor evolua formatii de dansuri populare din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »