Vindea petarde fara autorizatie

Magazin Salajean 27 ianuarie 2011 0

Vindea petarde fara autorizatie

Un tanar in varsta de 21 ani, din Zalau, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de detinere si comercializare fara drept a pocnitorilor, dupa ce a fost prins de politisti oferind spre vanzare petarde in piata agroalimentara din Crasna. Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie al Judetului Salaj, tanarul a fost prins in urma activitatilor desfasurate zilele trecute de politistii Postului de Politie Crasna pentru combaterea evenimentelor negative cauzate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice. Zalauanul oferea spre vanzare petardele fara a detine autorizatie de comercializare si acte de provenienta ale acestora. Cele 300 de materiale pirotehnice au fost confiscate in vederea distrugerii.

Hot identificat la Creaca

Politisti salajeni l-au identificat pe autorul a patru furturi comise pe raza comunei Creaca, in perioada 7-15 ianuarie, in persoana unui tanar in varsta de 21 de ani, din aceeasi comuna. Cercetarile desfasurate in acest caz au relevat ca, in perioada anterior amintita, barbatul a patruns in locuintele a patru persoane, de unde a sustras diferite bunuri, cauzand un prejudiciu de 2.600 lei. Deocamdata, prejudiciul a fost recuperat 20 la suta si predat pagubitilor. Tanarul a fost depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj si prezentat Judecatoriei Jibou cu propunere de arestare preventiva, instanta emitand mandat de arestare in acest caz pentru o perioada de 29 zile.

A furat din zece autoturisme

Politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Salaj l-au identificat pe autorul a zece furturi din autoturisme, comise in perioada septembrie 2010-ianuarie 2011, pe raza municipiului Zalau. Acesta, in varsta de 18 ani, din Zalau, a cauzat in perioada mentionata un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei, care a fost recuperat 80 la suta si predat partilor vatamate.

In prezent, adolescentul se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj, urmand sa fie prezentat instanței de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru savarșirea infractiunii de furt calificat.

Cercetati in libertate pentru furt calificat

Doi tineri sunt cercetati in stare de libertate de politistii Postului de Politie Napradea pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce au patruns in anexele gospodaresti a doua persoane, de unde au sustras doua mopede. Cei doi au fost identificati ca fiind V.L., in varsta de 17 ani, din Somes-Odorhei si S.B. , in varsta de 21 ani, din Napradea. Tinerii au cauzat un prejudiciu de 2.500 lei, deocamdata nerecuperat.

In acest caz, IPJ continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a intregii activitati infractionale comise de cei doi autori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »