Vijeliile ameninta Salajul

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

Vijeliile ameninta Salajul

Salajul a primit avertizare meteorologica pentru intervalul 5-7 septembrie, Codul galben insemand de aceasta data scaderea brusca a temperaturilor mult sub media specifica acestei perioade a anului.

Fenomenele vizate sunt raciri accentuate, intensificari ale vantului si cantitati de apa insemnate. Conform avertizarii, vremea se va raci accentuat, incepand cu regiunile vestice ale tarii, iar vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, indeosebi in cursul zilei de asazi si vineri, cu viteze de pana la 60-65 kilometri/ora. Tot astazi, instabilitatea atmosferica se va accentua, fenomenul fiind anuntat si pentru maine, iar cantitatile de apa sunt preconizate sa depaseasca 25/30 de litri/metru patrat.

In Salaj a fost deja convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta si a fost emis Ordinul prefectului, prin care se instituie serviciul de permanenta pentru toate primariile salajene in perioada de avertizare. Vor fi monitorizate inclusiv sectiunile de scurgere a apelor pluviale, cursurile paraurilor, podurile si podetele si zonele in care trebuie sa se intervina pentru curatarea lor.

De asemenea, Institutia Prefectului a solicitat Comitetelor locale pentru situatii de urgenta ca in punctele critice cunoscute ca fiind favorabile formarii de torenti sa se adopte masuri pentru indepartarea eventualelor cantitati de masa lemnoasa si a altor resturi vegetale, ce ar putea bloca scurgerea apelor.

Daca se vor produce situatii de urgenta, va fi anuntat dispeceratul ISU Porolissum Salaj, pentru a fi luate masurile necesare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »