Viespile dau atacul intre salajeni

Magazin Salajean 31 august 2010 0

Viespile dau atacul intre salajeni

Sapte salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, dupa ce au fost muscati de insecte, la sfarsitul saptamanii trecute. Dintre acestia, cinci au suferit reactii alergice dupa ce au fost intepati de viespi.

La Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) s-au prezentat la acest sfarsit de saptamana nu mai putin de 319 pacienti. Printre acestia se numara si sapte persoane care au necesitat tratament impotriva unor reactii alergice la intepaturi de insecte. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, Codruta Puscas, in perioada 27-29 august, s-au prezentat la spital sapte persoane cu varsta cuprinsa intre 13 si 43 ani, din mai multe localitati din judet, prezentand muscaturi si intepaturi de insecte. Cei sapte pacienti au fost diagnosticati cu reactie alergica post intepatura de insecta. Din fericire, nu a fost necesara spitalizarea niciunuia dintre acesti pacienti, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost tratate in Urgenta peste 100 de persoane prezentand plagi, fracturi, traumatisme, entorse sau contuzii, 21 au fost diagnosticate cu gastrite, gastroduodenite, enterocolite ori gastro-enterocolita, in timp ce 12 pacienti au primit tratament fiind diagnosticati cu hipertensiune arteriala. Zece persoane au fost transportate cu Ambulanta la Unitatea de Primire a Urgentelor, dupa ce au fost ranite grav in accidentele de circulatie petrecute in inter-valul analizat.

Un aspect pozitiv inregistrat la UPU, in weekend, a fost numarul de cazuri care reprezinta intr-adevar urgente medicale, in scadere semnificativa comparativ cu aceeasi perioada a saptamanii aterioare celei analizate. Numarul de cazuri care reprezinta reale urgente medicale inregistrat a fost de 77 de pacienti in intervalul analizat, cu 50 de cazuri mai putin fata de aceeasi perioada a saptamanii anterioare. Este un lucru benefic, insemnand ca bolnavii care nu reprezinta urgente medicale s-au prezentat la medicii de familie. Insa si asa, numarul de cazuri tratate la UPU este in continuare ridicat, a afirmat Codruta Puscas. In total, 319 pacienti au fost tratati in urgenta, dintre care 73 au necesitat tratament in regim spitalicesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »