Victime transportate la spital cu ajutorul pompierilor

Magazin Salajean 26 septembrie 2011 0

Victime transportate la spital cu ajutorul pompierilor

Doua femei, in varsta de 79 si respectiv 86 de ani, au avut nevoie de ajutorul pompierilor militari, la finele saptamanii trecute, pentru a ajunge la spital. Cele doua batrane erau imobilizate si aveau nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca a fost nevoie de mai multi pompieri pentru transportarea persoanelor, acestea fiind supraponderale. Joi seara, la ora 18.29, Detasamentul de pompieri Zalau a intervenit pentru a transporta o persoana supraponderala la ambulanta dintr-un imobil de pe strada Porolissum din localitatea Zalau. Femeia in varsta de 79 de ani avea nevoie urgenta de ingrijiri medicale si a cerut ajutorul pompierilor sa o ajute sa ajunga la ambulanta de la etajul trei al imobilului. Vineri dimineata, a venit randul pompierilor jibouani sa transporte la ambulanta o femeie de 86 de ani, din localitatea Jibou, imobilizata la pat, a declarat purtatorul de cuvant.

Femeile au fost predate serviciului de ambulanta si transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Cal inecat in fantana

Sectia de pompieri Jibou a fost solicitata sa intervina saptamana trecuta, joi, pentru a scoate un animal cazut intr-o fantana a unei gospodarii din localitatea Inau, comuna Somes Odorhei. Ajunsi la fata locului, pompierii militari au vazut ca au de a face cu un cal aflat intr-un put foarte ingust. Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca interventia s-a desfasurat cu dificultate tocmai din cauza faptului ca diametrul fantanii era de doar aproximativ un metru. Din nefericire, la scoaterea animalului din put, acesta era fara suflare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »