Victima din tabăra profesorului Lascu a murit

Mihaela Moldovan 9 ianuarie 2013 1
Victima din tabăra profesorului Lascu a murit

Fata de 13 ani, care a căzut de la etajul unei clădiri din Buşteni, unde se afla cazată cu alţi olimpici, a murit marţi seara, în Spitalul Orăşenesc Sinaia. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Daniel Radu, ne-a declarat că, din acest moment, cercetările sunt preluate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecătoria Sinaia. “Am fost anunţaţi că fata a decedat, în spitalul din Sinaia, înainte de a putea fi trimisă la Bucureşti. Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lânga Judecătoria Sinaia pentru continuarea cercetărilor. Vom vedea ce arată rezultatul necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.
Decesul fetei a survenit după 12 ore de agonie, în care aceasta s-a zbătut între viaţă şi moarte. Deşi au încercat din răsputeri să o salveze, medicii nu au reuşit, iar inima copilei, supusă unui şoc hipotermic puternic, a cedat.
Primii care vor fi audiaţi în acest caz sunt organizatorul taberei, ceilalţi elevi aflaţi la pregătire la Buşteni, dar şi profesorii însoţitori ai acestora. Anchetatorii încearcă să afle în primul rând dacă totul a fost un accident sau dacă fata s-a aruncat intenţionat de la etaj. Această ultimă variantă a fost lansată şi de unele declaraţii făcute de prietenii adolescentei, care au povestit că aceasta consumase băuturi alcoolice supărată că băiatul pe care îl plăcea o ignora. Cum ulterior fata ar fi devenit greu de stăpânit, colegii ar fi dus-o în dormitor şi ar fi încuiat uşa cu cheia. De aici încolo, totul este neclar, anchetatorii trebuind să refacă şirul întâmplărilor şi să descopere cauzele şi împrejurările care au dus la această tragedie. O altă variantă luată în calcul în acest caz este aceea că tânăra ar fi fost somnambulă.
Fata de 13 ani, elevă la un liceu din Bucureşti, se afla împreună cu alţi olimpici din întreaga ţară, într-o tabără de matematică, organizată la Buşteni de Asociaţia Math Time, al cărei fondator este profesorul zălăuan Mircea Lascu. Potrivit Ministerului Educaţiei, tabăra de matematică nu era acreditată, fiind organizată în regim privat.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Zălăuan 9 ianuarie 2013 at 13:56 - Reply

    Tot nu ne-ai lămurit.
    Dacă tabăra era organizată privat, atunci mai trebuia acreditată de ministerul educaţiei, sau nu ?

Lasa un Raspuns »