Vasile Filip, inlocuit cu Vasile Nicoara la conducerea Electrica Zalau

Magazin Salajean 14 decembrie 2007 0

Vasile Filip, inlocuit cu Vasile Nicoara la conducerea Electrica Zalau

Vasile Filip a fost instiintat joi, de catre directorul general al Electrica – Filiala Transilvania Nord, Emil Merdan, ca nu mai este directorul SC Electrica Zalau. Cu alte cuvinte, Vasile Filip este nevoit sa paraseasca postul de sef al Electrica Zalau, si asta in urma unui simplu apel telefonic de la centru. Contactat, Vasile Filip ne-a declarat ca, in perioada in care s-a aflat la carma Electrica Zalau (octombrie 2005 – decembrie 2007), a incercat tot ce i-a stat in putinta pentru a schimba fata institutiei: Din postul de director, am facut tot ceea ce omeneste se putea face, in spiritul corectitudinii si dreptatii, pentru a schimba fata acestei institutii, care l-a momentul in care am fost instalat in functia de director era mai mult decat patata. Intrebat despre planurile sale de viitor, Vasile Filip marturiseste ca, in prima etapa, va contesta decizia privind suspendarea sa din functie, iar daca va fi nevoie, va face acest lucru chiar in instanta. Voi contesta decizia in instanta, atata timp cat nu mi se reproseaza nimic, a mai spus Vasile Filip.

Incepand de ieri, functia de director al Electrica Zalau a fost preluata de Vasile Nicoara, care a mai condus aceasta institutie intre anii 1998-2005.

Dezhumare la Electrica

In anul 2005, Vasile Nicoara a fost demis ca urmare a faptului ca asupra sa planau anumite acuzatii privind comiterea unor fapte care intrau sub incidenta Codului Penal. Impotriva lui Vasile Nicoara, la acea vreme, existau mai multe sesizari, printre care una facuta de un om de afaceri din Zalau, reclamatie care a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau. Conform sesizarii respective, Electrica a organizat in 5 august 2004 o licitatie pentru mai multe lucrari de constructie, in conditiile in care, sustine reclamantul, lucrarile respective erau deja incheiate la data organizarii licitatiei respective. Un exemplu in acest caz este dat de firma SC Klark, care a emis catre Electrica, in 17 august 2004, o factura in valoare de 834 de milioane de lei, factura achitata imediat, desi incepusera lucrarile in aprilie-mai 2004, mai bine spus, cu cateva luni inaintea organizarii licitatiei.

In aceeasi sesizare, se mai arata ca la lucrarea de investitii Statia Porolissum, in valoare de peste 30 de miliarde de lei, firma de constructii SC Electromontaj Cluj nu a executat toate activitatile prevazute in proiect. In schimb, directorul Electrica Zalau ar fi cumparat de la firma clujeana un spatiu pentru firma sotiei sale, Transvam, dupa care Electromontaj ar fi executat lucrari de constructie la cele doua case din Bucuresti ale directorului SC Electrica Salaj. Mai mult, sesizarea arata ca, din ordinul lui Vasile Nicoara, masinile SC Electrica ar fi transportat materiale de constructii la proprietatile sale din Bucuresti si ca, in perioada 2003-2004, directorul Electrica Salaj ar fi folosit masina unitatii in interes personal, cauzand firmei un prejudiciu de peste 200 de milioane de lei (20.000 RON). Toate aceste sesizari au ajuns si la Parchetul de pe langa Judecatoria Salaj, insa, prin rezolutia din 2 iunie 2005, procurorul criminalist Daniel Ciumarnean a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Vasile Nicoara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »