Vasile Chindris – medaliat la Congresul National de Medicina Veterinara

Magazin Salajean 26 septembrie 2007 0

In perioada 18-21 septembrie a.c. a avut loc la Poiana Brasov cel de-al X-lea Congres National de Medicina Veterinara. Judetul nostru a fost reprezentat de o delegatie formata din sase medici veterinari si a fost prezentata cu succes lucrarea Observatii privind prezenta organismelor modificate genetic in probe de soia si in produse din soia, autor dr. Nicolae Mocuta.

Sectiunile si temele Congresului au fost urmatoarele: Sectiunea 1 – Educatia Profesionala (Sistemul educational universitar-orientari in contextul european, pregatirea profesionala continua); Sectiunea 2 – Sanatatea animalelor (profilaxia si combaterea bolilor epizootice, diagnosticul de laborator, supravegherea epidemiologica si masurile de biosecuritate, utilizarea produselor biologice); Sectiunea 3 – Siguranta alimentelor si sanatatea publica (managementul in domeniul sigurantei alimentelor, cerinte de igiena si controlul oficial al produselor de origine animala si al furajelor, autorizarea functionarii unitatilor de industrie alimentara si comerciale, sisteme de siguranta a alimentelor); Sectiunea 4 – Practica medicala veterinara (asistenta curenta si interventiile in bolile medicale si chirurgicale, patologia animalelor de companie, metode moderne de investigare si terapeutica, medicamente de uz veterinar); Sectiunea 5 – Cresterea si bunastarea animalelor de ferma (Reproductia si patologia reproducerii, biotehnologii in cresterea animalelor, zooigiena si nutritie, bunastarea si protectia animalelor).

A fost organizata o expozitie cu medicamente si biopreparate de uz veterinar, instrumentar, aparatura si echipamente medicale moderne, de asemenea, o expozitie de arta si stand de carte de specialitate.

Cu ocazia Congresului a fost acordata medalia PENTRU PROGRESUL MEDICINII VETERINARE doctorului in Medicina veterinara Vasile Chindris de la DSVSA Salaj, pentru activitatea remarcabila in consolidarea si dezvoltarea profesiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »