Unde nu curge, picura! Inspectorul sef Iosif Ghiurca castiga lunar circa 6.000 de lei

Magazin Salajean 22 februarie 2012 0

Unde nu curge, picura! Inspectorul sef Iosif Ghiurca castiga lunar circa 6.000 de lei  Aproximativ 6.000 de lei este venitul lunar obtinut de catre comisarul sef Iosif Ghiurca, din functia de inspector sef la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj. Acest venit il situeaza in prima jumatate a clasamentului privind sumele obtinute de catre omologii sai din toate judetele tarii.

Potrivit unui studiu realizat de catre Econtext.ro, venitul lunar al comisarului sef Ghiurca este de 6.083 de lei, suma care il situeaza pe locul 19 in clasament. Venitul lunar incadreaza atat salariul de baza, de circa 4.000 de lei, precum si sporurile aferente, respectiv sporul de vechime, indemnizatia de conducere, sporul de fidelitate etc. Aceasta remuneratie este cea la care s-a adaugat reducerea de 25 la suta in anul 2010, ulterior fiind majorat cu aproape 15 procente in cursul anului trecut, ne-a comunicat Iosif Ghiurca.

Studiul mentionat anterior, privind salariile incasate lunar de catre politistii sefi la nivelul judetelor, arata o medie nationala lunara de 5.950 de lei, depasita la limita de venitul reprezentantului IPJ Salaj.

Spre deosebire de cel mai bun salariu platit unui sef de politie din tara, remuneratia incasata de Ghiurca este cu circa 40 de procente mai mica. Astfel, cel mai mare venit, de 9.149 de lei, este al comisarului sef Ion Stoica, aflat la conducerea IPJ Valcea. Al doilea loc in clasament este detinut de catre seful Politiei iesene, Ioan Scripniciuc, cu un salariu lunar de 7.460 de lei. Comisarul sef al Politiei Bacau, Vasile Oprisan, pleaca lunar acasa cu suma de 7.302 de lei, clasandu-se pe locul trei in top.

La polul opus, cel mai subtire salariu revine comisarului sef Costel-Paul Tablan, din Neamt, de trei ori mai mic decat cel mai bine platit omolog al sau. Acesta incaseaza lunar un venit de 3.184 de lei, fiind singurul cu din tara cu un venit sub 4.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »