Un zalauan ingenios fura masinile pe care le inchiria

Magazin Salajean 21 ianuarie 2009 0

Un zalauan ingenios fura masinile pe care le inchiria

In urma cu doua zile, R. Bela de 37 de ani, din Zalau, a fost prins de politistii de frontiera, in timp ce incerca sa paraseasca tara, dupa ce a aflat ca este dat in urmarire generala. Individul isi facuse un obicei din a inchiria masini de la firmele specializate, ca apoi sa dispara cu ele. Din informatiile furnizate de surse din cadrul politiei, aflam ca zalauanul a disparut cu zeci de masini din foarte multe orase din Romania, insa el nu va fi cercetat pentru furt, infractiune pentru care ar putea primi si 12 ani de inchisoare, ci pentru abuz de incredere, deoarece fapta sa se incadreaza la aceasta infractiune.

Practic, zalauanul a mers de curand la o firma de inchirieri auto din Timisoara, de unde a luat o masina noua, autoturism care valoreaza circa 20.000 de euro. Acesta a prezentat actele cerute si a plecat fara sa se mai intoarca cu masina. Apoi, barbatul l-a contactat telefonic pe patronul firmei si i-a cerut 2.000 de euro ca sa-i inapoieze autoturismul. Insa, in acest caz, ulciorul s-a spart inainte de a ajunge din nou la… apa. Mai bine spus la granita. R. Bela a fost prins de politisti cand a incercat sa paraseasca Romania dupa ce aflase ca politistii sunt pe urmele lui. El urmeaza sa dea socoteala pentru abuz de incredere si risca cel mult patru ani de inchisoare.

Din primele cercetari facute de politisti, s-a stabilit ca individul ar fi luat masinile pentru a le duce in anumite centre de dezmembrari auto, ca sa le vanda apoi pe bucati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »