Un TIR a luat foc într-o staţie de carburanţi din Zalău

Magazin Salajean 19 aprilie 2011 0

Un TIR a luat foc într-o staţie de carburanţi din Zalău

Angajaţii unei staţii de carburanţi din municipiul Zalău au tras o spăimă cumplită, duminică după-amiază, după ce motorul unui TIR oprit să alimenteze a luat foc. Şoferul a avut însă prezenţa de spirit să tragă autocamionul la câţiva metri depărtare de pompe, astfel încât incendiul să nu se transforme într-o tragedie. Nereuşind să stingă singur flăcările, conducătorul auto a solicitat ajutorul pompierilor militari.

Detaşamentul de Pompieri a fost solicitat, duminică seara, în jurul orei 19, pentru a stinge incendiul izbucnit la un autocamion Iveco încărcat cu patru tone de porumb, aflat în apropierea staţiei de carburanţi la intrarea în municipiu dinsre Meseş. Pompierii militari au intervenit prompt, reuşind să stingă operativ incendiul. Din primele cercetări, cauza probabilă de incendiu este o defecţiune tehnică la motor şi posibile scurgeri de combustibil, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi.

Autocamionul se deplasa spre Covasna. În momentul producerii incendiului, în TIR se afla soţia şi fiica acestuia, care îl însoţeau la drum. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, acestea reuşind să iasă înainte ca flăcările să cuprindă cabina. Potrivit sursei menţionate anterior, în incendiu a ars cabina TIR-ului, precum şi componente ale motorului.

A “aterizat” cu maşina în Valea Zalăului

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea Hereclean, a tras o scaldă să o ţină minte, duminică după-amiază, după ce autoturismul pe care-l conducea a ajuns în Valea Zalăului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea, a declarat că evenimentul a avut loc din cauza vitezei prea mari cu care circula tânărul. Conducătorul autoturismului, în timp ce se deplasa prin localitatea Hereclean, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile drum, într-o curbă la dreapta, a derapat şi, părăsind partea carosabilă, a căzut în Valea Zalăului. În urma impactului a rezultat rănirea şoferului maşinii, a declarat purtătorul de cuvânt.

Conducătorul auto a fost predat Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ajuns la spital, tânărul a fost diagnosticat cu o afecţiune la nivelul coloanei vertebrale, respectiv tasare vertebră doi. A fost tratat în Unitatea de Primire a Urgenţelor, însă nu a necesitat spitalizarea, fiind lăsat la domiciliu.

Potrivit sursei citate anterior, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »