Un tânăr a distrus culturile agricole ale localnicilor din Lompirt

Mihaela Oprea 31 august 2012 1
Un tânăr a distrus culturile agricole ale localnicilor din Lompirt

Seceta este doar una dintre cauzele care a pus la pământ culturile agricole ale sălăjenilor. Un alt factor pare să fie nesimţirea de care a dat dovadă un şimleuan în vârstă de 18 ani, care, în urmă cu câteva nopţi, a distrus culturile de porumb a nouă localnici din Lompirt. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, dar şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că oamenii legii au fost sesizaţi de către nouă cetăţeni care şi-au găsit, săptămâna trecută, culturile distruse. “Săptămâna trecută, în 26 august, poliţiştii secţiei de poliţie rurală Sărmăşag au fost sesizaţi de nouă cetăţeni, din localitatea Lompirt, despre faptul că persoane necunoscute le-au distrus, în noaptea precedentă, culturile de porumb. În urma verificărilor efectuate, în data de 30 august, poliţiştii au reuşit identificarea autorului, ca fiind Gabriel M., de 18 ani, din Şimleu Silvaniei, care locuia fără forme legale în localitatea Măerişte”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, oamenii legii au continuat cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care tânărul a reuşit să distrugă culturile de pe terenurile agricole ale sătenilor. “Ca urmare a investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 august, tânărul de 18 ani a condus pe drumurile publice o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere şi, cu intenţie, a pătruns pe culturile de porumb a celor nouă reclamanţi, pe care le-a distrus parţial. Prejudiciul cauza în acest caz este de aproximativ 1.000 de lei”, a precizat Maria Cristea.
În cauză, pe numele şimleuanului, oamenii legii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de distrugere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Neutron 31 august 2012 at 19:28 - Reply

    aista o hi avut oarice capra de tras pa sula de o intrat cu mosina in cucuruz,altfel numa bolind de no fost?!

Lasa un Raspuns »