Un şofer de autobuz a lovit un biciclist şi a dat bir cu fugiţii

Mihaela Oprea 21 ianuarie 2013 0
Un şofer de autobuz a lovit un biciclist şi a dat bir cu fugiţii

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Zalău, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce la finele săptămânii trecute, aflat la volanul unui autobuz care circula pe ruta România-Spania, a lovit un biciclist pe o stradă din Şimleu Silvaniei. Bărbatul şi-a continuat traseul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, luând drumul străinătăţii înainte de sosirea poliţiştilor la faţa locului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că medicii au sesizat poliţiştii despre producerea accidentului rutier, după ce biciclistul rănit s-a prezentat la spital. “În data de 17 ianuarie, la ora 12.45, Ioan R., de 66 de ani, din Şimleu Silvaniei, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului orăşenesc Şimleu Silvaniei reclamând că a fost victima unui accident rutier. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la spital, unde victima le-a relatat faptul că, în ziua respectivă, în jurul orei 11, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, a fost acroşat, cu partea lateral dreapta spate, de un autobuz, care l-a depăşit, fapt ce l-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, după impact, conducătorul auto şi-a continuat drumul, fără a opri pentru a vedea ce s-a întâmplat cu biciclistul şi fără a anunţa poliţia despre producerea evenimentului.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii rutieri l-au identificat pe şoferul autobuzului, pe nume Traian I., de 53 de ani, din Zalău. “De asemenea, au stabilit că autobuzul circula pe ruta România-Spania, în prezent fiind plecat în afara tării, urmând ca la întoarcere, conducatorul acestuia să fie audiat în dosarul în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii accidentului de circulaţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »