Pentru că nu avea permis de conducere, un şofer a “împrumutat” identitatea fratelui său

Mihaela Oprea 2 octombrie 2012 0
Pentru că nu avea permis de conducere, un şofer a “împrumutat” identitatea fratelui său

Un sălăjean este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu are permis de conducere şi fals de identitate, după ce a fost oprit în trafic, luni, de către poliţiştii rutieri. Acesta a fost tras pe dreapta de către oamenii legii pentru că nu purta centura de siguranţă, însă a ajuns să fie cercetat la postul de poliţie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că respectivul conducător auto a fost identificat de către poliţiştii din Gîrbou, în timp ce se aflau în serviciul de dirijare şi control al traficului rutier pe DC45, între localităţile Gîrbou şi Popteleac. “Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale şi ale autoturismului, însă acesta a arătat doar documentele autoturismului, declarând că pe cele personale nu le are asupra sa. Din acest motiv, şoferul a fost condus la sediul postului de poliţie pentru stabilirea identităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, bărbatul a afirmat că provine dintr-un alt judeţ din ţară, însă că acum locuieşte în satul Aluniş. “Conducătorul auto a declarat poliţiştilor că se numeşte Stelică L., că are 27 de ani, s-a născut în Caransebeş, judeţul Caraş Severin, şi locuieşte în localitatea Aluniş, judeţul Sălaj. Verificând numele în baza de date, poliţiştii au constatat că acesta posedă permis de conducere valabil pentru categoria B, însă fizionomia acestuia nu corespundea cu fotografia existentă în baza de date”, a precizat sursa menţionată anterior.
Văzându-se fără cale de scăpare, în cele din urmă, bărbatul a recunoscut care este adevărata sa identitate. Aşa au constatat poliţiştii şi motivul pentru care şoferul le-a dat un alt nume. “Pus în faţa evidenţei, conducătorul auto a recunoscut că este Marcel L., are 24 de ani şi locuieşte în Gâlgău Almaşului. De asemenea, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie, iar datele de identitate furnizate poliţiştilor îi aparţin unuia dintre fraţii săi”, a precizat Tincuţa Dumuţa.
Pe numele tânărului, oamenii legii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu are permis de conducere şi fals de identitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »