Un şimleuan a murit după ce a fost împuşcat de un poliţist

Mihaela Moldovan 29 iulie 2012 6
Un şimleuan a murit după ce a fost împuşcat de un poliţist

Un bărbat din Şimleu Silvaniei a decedat, sâmbătă seara, după ce a fost împuşcat de un poliţist care îl urmărea, suspectându-l că furase materiale feroase de la o societate comercială din oraş.
Totul a început în jurul orei 20, când administratorul unei societăţi comerciale a sesizat Poliţia cu privire la faptul că mai multe persoane fură materiale feroase cu o căruţă de pe proprietatea firmei. Un agent de poliţie de la Poliţia Oraşului Şimleu Silvaniei, care executa serviciul de patrulare pe raza localităţii, s-a deplasat la faţa locului. Verificând aspectele sesizate, a constatat că acestea se confirmă, obţinând totodată indicii cu privire la suspecţi şi direcţia spre care plecaseră, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, poliţitul a pornit în urmărirea suspecţilor şi i-a localizat în cartierul Pustă Vale. „În căruţă se aflau bunurile furate, despre care suspecţii au spus că le-au cumpărat, dar au refuzat să-i spună agentului de poliţie de la cine şi au devenit agresivi, înjurându-l şi ameninţându-l. În intenţia de a-i conduce la sediul poliţiei pentru cercetări, cei trei bărbaţi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au opus rezistenţă, l-au lovit pe omul legii cu pumnii, picioarele şi o piatră, şi i-au rupt cămaşa de la ţinuta de serviciu, încercând să scape prin fugă”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
De aici încolo, lucrurile s-au precipitat şi s-au derulat extrem de rapid. „Poliţistul a plecat în urmărirea a doi dintre suspecţi, i-a somat să se oprească, însă unul a ripostat, lovindu-l cu o piatră. În acelaşi timp, poliţistul a scos pistolul şi a tras un foc de armă spre bărbat, rănindu-l. Agentul de poliţie a solicitat imediat prezenţa unei ambulanţe, dar echipajul medical ajuns la faţa locului a constatat că bărbatul decedase”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, glontul l-a lovit pe barbatul in varsta de 26 de ani in zona lombara.
IPJ Sălaj continuă cercetările în acest caz, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru a se stabili circumstanţele producerii acestui eveniment.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. politist... 29 iulie 2012 at 10:49 - Reply

  imi pare rau ca a trebuit sa actioneze singur…in orice caz felicitari lui,suntem alaturi de el…P.S….mai ganditi-va la reinfiintarea posturilor de politie..o sa ajungem in aceeasi situatie..va trebui sa actionam singuri..va ganditi doar la reinfiintarea functiilor de sef d epost, asta e important nu-i asa?

 2. Anonim 29 iulie 2012 at 10:58 - Reply

  E corect, legea trebuie aplicata!

 3. soare 29 iulie 2012 at 11:00 - Reply

  felicitari politistului pt curajul sau si pt ca nu a cedat in fata unor asemenea oameni. dar pt hotii cei “mari” pe cand un asemenea tratament?

 4. JMD 29 iulie 2012 at 15:07 - Reply

  tot respectu pentru politist!!!! sper sa ii urmeze exemplu si alti!!! pacat ca nu ia impuscat pe toti hotii!!!!!

 5. janos 29 iulie 2012 at 17:00 - Reply

  curajos politist! felicitari.

 6. adi 30 iulie 2012 at 09:46 - Reply

  E tigan, nu e simleuan. Bravo politistului. Bafta pe mai departe.

Lasa un Raspuns »