Un salajean a fost internat de urgenta la Cluj

Magazin Salajean 3 iulie 2007 0

Caldura care s-a instalat in ultima perioada, precum si consumul de alimente in exces, au cauzat probleme salajenilor, 305 persoane ajungand in atentia cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj – Zalau. Potrivit unui comunicat de presa, medicii au diagnosticat 25 de cazuri cu hipertensiune arteriala, in timp ce alti 20 de bolnavi au primit ingrijiri pentru gastrite, enterocolite si gastroduodenite. Numarul afectiunilor asupra aparatului respirator ramane mare pentru aceasta perioada a anului, in week-endul trecut fiind luati in evidenta la UPU 29 de salajeni care sufera de pneumonie, bronsita, amigdalita si viroza respiratorie. Colicile abdominale au adus la Urgenta opt persoane ce au acuzat astfel de dureri, iar alti trei bolnavi au fost diagnosticati cu varicela.

De retinut ca in cele trei zile de sfarsit de saptamana, nu s-a prezentat pentru a primi ajutor medical nici un salajean care sa aiba politraumatisme prin agresiune.

In schimb, sambata medicii au tratat un caz mai special. Este vorba despre un baiat de 13 din Bodia, care, dupa ce a fost lovit de un cal, a fost diagnosticat cu traumatism craniofacial. Pentru a primi ingrijiri suplimentare, pacientul a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie Cluj Napoca.

Tragand linie si adunand, sfarsitul saptamanii trecute a insemnat 100 de persoane internate in Spitalul Judetean Salaj-Zalau, adica o treime din totalul celor care au solicitat, in aceasta perioada, ajutor la Urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »