Un om al strazii acuza ca a fost batut de agentii comunitari zalauani

Magazin Salajean 22 februarie 2010 0

Un om al strazii acuza ca a fost batut de agentii comunitari zalauani

Un tanar in varsta de 22 de ani, fara locuinta, s-a prezentat, saptamana trecuta, vineri, la redactie, pentru a ne povesti cum a fost batut, cu o seara inainte, de agentii Politiei Comunitare Zalau. Tanarul, pe nume Vasile Varga, din Zalau, spune ca agentii comunitari l-au luat cu asalt din baraca in care a vrut sa innopteze si l-au dus in localitatea Cristur, unde l-au lasat peste noapte.

Aseara, la ora 22:00, m-am dus la culcare in baraca de langa gradinita de pe strada Republicii, din Zalau. M-am invelit cu paturi si cartoane sa nu-mi fie frig, si, pe cand sa adorm, au venit trei agenti comunitari care m-au lovit cu picioarele si pumnii. Mi-au dat cartoanele pe jos, apoi au dat cu spray, de n-am mai avut aer. Abia am mai putut respira, mai ales ca am probleme de sanatate.

A trebuit sa ies in picioarele goale afara, in frig. Asa vin agentii comunitari, noaptea, sa nu-i vada nimeni ca ne bat. Cu mine au mai fost doua persoane, S. Aladar si Gheorghe L. Pe toti trei ne-au dus in Cristur, unde ne-au batjocorit si ne-au dat cu bastoanele in spate. Apoi ne-au lasat acolo.

N-am dormit deloc toata noaptea, ca am venit pe jos de la Cristur. Cand am ajuns in Zalau, ne-am dus la Primarie, am batut in usa, dar nu ne-a raspuns nimeni. Daca mergem sa ne plangem la d-l Bara, la seful politistilor comunitari, ne spune ca n-am fost batuti destul. Asa ceva nu se poate.

Si daca stam ziua pe bancile din oras, daca mancam ceva, agentii comunitari ne ameninta ca dau in noi. Trebuie sa ne ajute si pe noi cineva, ne-a spus, vineri, Vasile Varga. Mentionam ca pana la ora inchiderii editiei s-a incercat, fara succes, contactarea reprezentantilor Politiei Comunitare Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »