Un mort şi opt răniţi într-un accident la Vârşolţ

Magazin Salajean 11 aprilie 2011 0

Un mort şi opt răniţi într-un accident la VârşolţUn grav accident de circulaţie s-a petrecut vineri dimineaţă, la ieşire din localitatea Vârşolţ, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor opt, după ce şoferul unui autoturism a intrat în coliziune frontală un microbus ce transporta bolnavi la Centrul de Dializă din Zalău.

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Sălaj, comisar şef de poliţie Vasile Sabău, ne-a declarat că din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs din cauza şoferului autoturismului care a adormit la volan. Evenimentul rutier s-a produs vineri dimineaţă, în jurul orei 6.30, când un tânăr K.R. în vârstă de 33 de ani, din judeţul Alba, în timp ce conducea autoturismul între localităţile Vârşolţ şi Pericei, a adormit la volan şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un microbus transport persoane, condus regulamentar de S.I., de 22 de ani, din comuna Sîg. Un al treilea autoturism aflat în spatele microbusului, condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Pericei, a fost implicat în accidentul de circulaţie. În urma impactului violent a rezultat decesul şoferului din primul autoturism, precum şi rănirea gravă a mai multor persoane, ne-a declarat comisarul şef de poliţie Sabău.

A fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj pentru scoaterea a patru persoane dintre fiarele contorsionate ale primelor două maşini implicate în accident, respectiv trei din microbus şi una din maşina decedatului. În total, opt victime au fost predate Serviciului de Ambulanţă şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În momentul producerii accidentului, în microbus se aflau cinci bolnavi ce urmau să ajungă la Centrul de Dializă din Zalău. Şi aceştia au fost transportaţi la spital, în vederea evaluării stării lor de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate anterior, Codruţa Puşcaş, ne-a declarat că trei dintre victime au fost transferate la Cluj. La Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost aduse opt persoane cu multiple traumatisme în urma unui accident rutier. Trei dintre acestea au fost transferate la spitalele din Cluj, astfel: un bărbat de 73 de ani, din Şimleu Silvaniei, trimis la Clinica de Chirurgie din Cluj-Napoca, o femeie de 47 de ani, din Buziaş, trasferată la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, iar o tânără de 19 ani, din Bistriţa, a fost trimisă la Clinica Buco-maxilo-facială din Cluj-Napoca. Alţi patru pacienţi cu vârste cuprinse între 31 şi 71 de ani au fost internaţi pe secţiile spitalului, iar o femeie de 60 de ani, din Alba, a fost tratată în Urgenţă, însă nu a necesitat spitalizarea, a precizat Codruţa Puşcaş.

Circulaţia în zonă a fost blocată pe ambele sensuri timp de aproximativ 40 de minute. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor exacte în care a avut loc accidentul de circulaţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »