Un mecanic auto a furat maşina adusă pentru reparaţii

Magazin Salajean 30 iunie 2011 0

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din localitatea Bădăcin, este cercetat pentru sâvărşirea mai multor infracţiuni, printre care conducere fără permis, furt de folosinţă şi distrugere, după ce în urmă cu două nopţi a furat o maşină cu care a fost implicat într-un accident rutier. Acesta, mecanic auto la un service din Şimleu Silvaniei, a luat la plimbare unul dintre autoturismele aduse pentru reparaţii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că acesta nu se afla singur în maşină în momentul producerii accidentului. Tânărul Ioan F. în vârstă de 21 de ani, din localitatea Bădăcin, mecanic auto la un service din Şimleu Silvaniei, a luat din curte un autoturism marca Citroen care fusese adus pentru reparaţii şi, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie, l-a condus pe strada Pandurilor până în localitatea Bic. Pe drum însă, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice, pe care l-a rupt, iar apoi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma impactului, un tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, a fost rănit uşor, a declarat purtătorul de cuvânt.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au testat pe tânărul şofer dacă a consumat băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând o concentraţie alcoolică de 0,37 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, conducătorului auto i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, furt de folosinţă şi distrugere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »