Posturile de poliţie rurale se reînfiinţează

Mihaela Oprea 30 august 2012 0
Posturile de poliţie rurale se reînfiinţează

Cele 57 de posturi de poliţie din satele sălăjene, desfiinţate în urmă cu aproximativ un an, vor funcţiona, din nou, începând cu data de 1 septembrie. Mai mult, vor rămâne funcţionale şi cele opt secţii de poliţie rurale care vor coordona activitatea vechilor posturi. Noul concept privind poliţia rurală va deveni operaţional începând cu data de 1 septembrie din dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române.
Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (ISJ) Sălaj, comisar şef Iosif Ghiurca, ne-a precizat că înfiinţarea posturilor de poliţie din mediul rural nu înseamnă desfiinţarea secţiilor de poliţie. “În cadrul reorganizării poliţiei rurale se menţin secţiile de poliţie rurală. Fiecare secţie de poliţie rurală va avea în subordine posturile de poliţie arondate aceluiaşi parchet şi vor fi subordonate poliţiilor municipale şi orăşeneşti”, a afirmat comisar şef al IPJ Sălaj.
În privinţa reorganizării personalului încadrat, la posturile de poliţie au fost numiţi deja şefii de post, precum şi numărul de lucrători. La cele opt secţii de poliţie şi-au desfăşurat activitatea, până în prezent, 167 de poliţişti, dintre care 16 ofiţeri de poliţie şi 151 de agenţi.
Prin reorganizarea poliţiei rurale se doreşte îmbunătăţirea procesului de relaţionare dintre poliţişti şi membrii comunităţilor rurale, creşterea profesionalismului şi responsabilităţii poliţiştilor, precum şi adaptarea unui program de lucru în funcţie de necesităţile operative din zona de competenţă. De asemenea, se urmăreşte reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate şi reducerea cheltuielilor aferente desfăşurării activităţilor curente, cu carburant, mentenanţa autospecialelor de patrulare etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »