Un cuplu – spulberat pe trecerea de pietoni

Magazin Salajean 3 martie 2011 0

Un cuplu - spulberat pe trecerea de pietoni

Două persoane din municipiu, soţ şi soţie, în vârstă de 66 şi respectiv 63 de ani, au ajuns la spital marţi seara, după ce au fost lovite de o maşină în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că accidentul s-a petrecut din cauza neacordării priorităţii.

Evenimentul rutier s-a produs când un cetăţean străin în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu din Zalău, nu a acordat prioritate de trecere celor doi pietoni angajaţi în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător. În urma impactului a rezultat rănirea lui K.C., de 63 de ani, şi a lui F.K. de 66 de ani, ambii din Zalău, a declarat purtătorul de cuvânt.

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit Biroului de presă al unităţii spitaliceşti, bărbatul, în vârstă de 66 de ani, prezenta politraumatism prin accident rutier, respectiv fractură de oase antibraţ drept, fiind internat la Secţia de Ortopedie. Femeia a fost tratată în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, însă nu a necesitat spitalizarea.

Potrivit sursei citate anterior, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind însă negative. Pe numele şoferului poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de articolul 184 Cod Penal. Se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Hoţ prins “cu musca pe căciulă”

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din judeţul Mureş, s-a ales marţi după-amiază cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, după ce în luna octombrie a anului trecut, i-a sustras suma de 600 de lei unui bărbat din comuna Hida. Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Sălaj, tânărul V.R. a fost identificat în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Postului de Poliţie Hida. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Pe numele tânărului poliţiştii au întcmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută de articolul 208 Cod Penal.

Cercetat penal pentru furt de arbori

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Racâş, riscă să ajungă la închisoare, după ce a fost prins zilele trecute că a sustras, în luna ianuarie a anului în curs, mai mulţi arbori dintr-o pădure din comuna Hida. Suspectul a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate marţi, de poliţiştii Postului de Poliţie Hida, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. Cu această ocazie a fost depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Racâş, care, în cursul lunii ianuarie, anul curent, a tăiat şi transportat arbori fără forme legale, dintr-o pădure din judeţ. Prejudiciul, în valoare de peste 750 de lei nu a fost, momentan, recuperat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea.

Tânărul, este cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi a infracţiunii de furt de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lăstari care au fost tăiaţi ori scoşi din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire şi din vegetaţia forestieră, din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier naţional, fapte prevăzute de articolul 108, respectiv 110 din Legea 46/2008, privind Codul Silvic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »