Un copil de 9 ani – internat la chirurgie cu arsuri pe tot corpul

Magazin Salajean 23 iulie 2007 0

Un copil de 9 ani - internat la chirurgie cu arsuri pe tot corpul

* Temperaturile de aproape

40 de grade Celsius, pierderea mineralelor sau alimentatia necorespunzatoare au trimis,

in ziua de vineri, 19 iulie,

11 salajeni la spital

Temperaturile neasteptat de ridicate inregistrate in ultima perioada au facut victime in randul salajenilor. Aproape 20 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, medicii de la Spitalul Orasenesc Jibou avand de a face si cu doi pacienti care au lesinat in strada.

Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, in cursul zilei de vineri au fost raportate de unitatile spitalicesti si Serviciul de Ambulanta 19 cazuri, respectiv lipotimii, hipertermie si sindrom de deshidratare acuta.

Potrivit sursei citate, cel mai grav caz raportat de Spitalul Judetean Salaj-Zalau este cel al unui baietel in varsta de 9 ani din Aghires, care a fost internat la sectia de chirurgie infantila cu diagnosticul de arsura solara severa pe tot corpul.

Un alt caz a fost cel al unui baietel de numai 1 an, care a fost ulterior internat la sectia de pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau cu diagnosticul de varsaturi, prin expunere la soare.

In aceasta perioada cu temperaturi extrem de ridicate, corpul uman pierde prin transpiratie, pe langa apa, si foarte multe minerale, de aceea, recomandam populatiei sa consume, de preferinta, apa minerala sau sucuri naturale de fructe, pentru a preveni un dezechilibru de minerale in organism, a conchis Mihai Cheseli.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »