Un autobus a derapat din cauza poleiului

Magazin Salajean 21 ianuarie 2008 0

Poleiul a dat batai de cap conducatorilor auto din Salaj la sfarsitul saptamanii trecute, inainte ca masinile ce au imprastiat material antiderap-ant sa apuce sa actioneze. Problemele au inceput vineri dimineata, la prima ora, cand un autobus ce transporta muncitori din Buciumi la Zalau a derapat, in Treznea, si s-a intors pe carosabil, blocand circulatia. Traficul spre Zalau a fost imediat deviat pe un alt drum judetean – pe la Romanasi. Remus Perse, directorul SC Drum Construct SA (firma care se ocupa de deszapezirea drumurilor pe Valea Almasului, n.r.), ne-a declarat ca s-a trecut imediat la repunerea in pozitie normala a autobusului pe sosea, dar actiunea nu a fost atat de usoara cum se asteptau autoritatile. Astfel, unul din utilajele care imprastia in zona material antiderapant a fost trimis sa intervina in situatia de la Treznea, dar nu a reusit sa mute autobusul din loc. Acesta a fost repus pe carosabil, in sensul de mers, abia dupa doua ore si dupa ce l-au tractat cu mai multe masini de mare tonaj. Traficul a fost reluat pe ruta Zalau – Buciumi in jurul orei 11.

Seful Postului de Politie Treznea, Ioan Pop Pasca, ne-a declarat ca nici o persoana din autobus nu a avut de suferit din cauza incidentului.

Si drumurile de pe Valea Somesului, pe tronsonul Jibou – Buciumi, au fost acoperite de polei, astfel ca masinile SC Drum Construct SA au iesit la imprastiat material antiderapant pe un tronson de 40 de kilometri.

Un tir a intrat intr-o casa in Chendrea

Tot din cauza poleiului, dar si a faptului ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile de trafic, un tir a intrat intr-o casa, vineri, in localitatea Chendrea – comuna Balan. Claudiu Viman, agent sef in cadrul Politiei Jibou, ne-a declarat ca nu s-au inregistrat victime, dar ca imobilul a fost partial distrus, pagubele fiind mari. La fel, tirul a suferit si el avarii grave, fiind afectat in proportie de 40 la suta. Soferul tirului este din localitatea Salsig, Maramures, a spus Claudiu Viman.

Cu toate ca incidentul s-a produs dimineata, autoritatile prezente la fata locului au incercat ore in sir sa scoata tirul dintre daramaturi si sa-l repuna pe carosabil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »