Un administrator de firma risca inchisoarea pentru munca la negru

Magazin Salajean 14 septembrie 2011 0

Un administrator de firma risca inchisoarea pentru munca la negru

Administratorul unei firme care-si desfasoara activitatea in judetul Salaj risca sa ajunga la inchisoare, dupa ce inspectorii de munca au gasit, in cursul lunii august, lucrand la acesta nu mai putin de opt persoane fara forme legale. Potrivit legislatiei in vigoare, angajatorii risca amenzi incepand cu 10.000 de lei pentru o persoana prinsa muncind la negru, chiar si inchisoarea, in cazul in care sunt depistate mai multe de cinci persoane lucrand fara documente legale.

In luna august, inspectorii de munca au controlat, in domeniul relatiilor de munca, 187 de agenti economici de pe raza judetului Salaj. Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj, Daniela Biris, la 13 dintre acestia au fost identificate 24 de persoane care lucrau fara forme legale de angajare. Un numar de 12 angajatori au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 160.000 lei, fiind depistate 16 persoane care lucrau la acestia fara forme legale de angajare. Fapta unui angajator care a primit la munca opt persoane in aceleasi conditii constituie infractiune. Prin urmare, ITM Salaj a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria din raza teritoriala a constatarii faptei, a declarat inspectorul sef al ITM Salaj, nedorind sa faca public numele firmei in cauza.

Un alt agent economic a fost sanctionat pentru neinregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta al salariatilor in format electronic, anterior inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 de lei. In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost controlate, in cursul lunii trecute, 140 de unitati. Sase agenti economici au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 42.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »