Turturii si blocurile de zapada de pe acoperisuri ameninta pietonii si masinile

Magazin Salajean 21 februarie 2012 0

Turturii si blocurile de zapada de pe acoperisuri ameninta pietonii si masinileZapada si turturii de pe acoperisul unor cladiri din municipiul Zalau, care amenintau pietonii si masinile parcate in apropierea imobilelor, au fost indepartate, zilele trecute, de catre pompierii militari. Chiar si asa, trei autoturisme au fost avariate, la finele saptamanii, de blocurile de zapada cazute de pe acoperisul unor blocuri din zona Simion Barnutiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca pompierii au fost solicitati, in perioada 18-20 februarie, la cinci interventii in municipiu, pentru indepartarea turturilor si a zapezii de pe acoperisuri. Odata cu cresterea temperaturilor din ultimele zile, au fost inregistrate cinci solicitari de indepartare a turturilor de gheata de pe imobile care puneau in pericol viata trecatorilor si a locatarilor, precum si integritatea autoturismelor parcate in apropiere. Solicitarile au vizat mai multe imobile de pe strazile 9 Mai, Crisan si bulevardul Mihai Viteazul. Pompierii zalauani au intervenit cu ajutorul autoscarii si au indepartat gheata si zapada, a declarat purtatorul de cuvant.

Intr-unul dintre cazuri s-a intervenit la cladirea Institutiei Prefectului Salaj, pentru indepartarea blocurilor de zapada care amenintau sa cada peste persoanele care accesau Serviciul de Inmatriculari. Echipajul a actionat cu scara culisanta pentru indepartarea zapezii.

Locatarii sau proprietarii imobilelor pot solicita ajutorul echipajelor de pompieri pentru efectuarea acestor lucrari, respectiv indepartarea turturilor de gheata sau zapezii de pe acoperisuri. In cazul unor accidente, soldate cu ranirea unor persoane sau avarierea unor bunuri, pot fi trasi la raspundere proprietarii imobilelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »