Trupul pescarului disparut in Somes a fost gasit

Magazin Salajean 24 august 2011 0

Trupul pescarului disparut in Somes a fost gasit

Trupul barbatului in varsta de 43 de ani, din localitatea Viseu de Sus, disparut duminica dimineata in timp ce se afla la pescuit pe malul Somesului, a fost gasit in dupa-amiaza zilei de ieri. Un satean din localitatea Fodora, comuna Galgau, a observat plutind pe apa un corp uman si a apelat numarul unic de urgenta 112. La fata locului au intervenit pompierii militari, care au scos trupul neinsufletit al maramureseanului la mal.

Tragedia s-a petrecut duminica dimineata, cand barbatul se afla la pescuit pe malul Somesului impreuna cu fiica si cu prietenul acesteia. Petrecand noaptea in corturi, in dimineata zilei de duminica, fata a observat disparitia tatalui, pe malul apei gasind doar instrumentele acestuia de pescuit. Tanara a anuntat imediat autoritatile. Astfel, la fata locului s-au deplasat pompierii Garzii de interventie nr. 2 Ileanda, care au inceput cautarile la suprafata apei cu o barca pneumatica. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, cautarile au continuat pana duminica seara, fiind reluate luni. In a doua zi a disparitiei, pompierii militari au cercetat raul cu barca pneumatica pana in dreptul localitatii Rus, la circa 15 kilometri in aval de la locul disparitiei barbatului de 43 de ani, insa fara succes, a precizat purtatorul de cuvant. In cursul zilei de ieri, pompierii au extins cercetarile in aval de localitatea Galgau, unde a si fost gasit maramureseanul fara suflare.

Incendiu la un depozit de plante furajere

Aproape o jumatate de tona de plante furajere, depozitate in gospodaria unui localnic din Ulciug, au fost mistuite de flacari, luni dupa-amiaza. Pompierii cehani cred ca vinovat de producerea incendiului este chiar proprietarul. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, cauza probabila de incendiu a fost utilizarea necorespunzatoare a focului deschis in curtea casei. Proprietarul, un barbat in varsta de 34 de ani, a igienizat terenul din spatele casei lasand focul nesupravegheat, care s-a extins la fanar. Interventia prompta a pompierilor a dus la limitarea si stingerea incendiului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »