Trupele de reconstituire istorica din Salaj, prezente la Festivalul Antic si Medieval de la Sighetu Marmatiei

Magazin Salajean 6 septembrie 2011 0

Trupele de reconstituire istorica din Salaj, prezente la Festivalul Antic si Medieval de la Sighetu Marmatiei

Dacii si romanii din Cohorta III Campestris Civium Romanorum si Lupii Daciei au fost cele mai populare trupe de reconstituire istorica de la Festivalul Antic si Medieval de la Sighetu Marmatiei Aeternus Maramoresiensis. La evenimentul care s-a desfasurat sambata si duminica in Sighet, au participat 22 de istorici, muzeografi si voluntari din Salaj (11 daci si 11 romani). Acestia au defilat si au prezentat in centrul orasului armamentul, echipamentul si tehnicile de lupta.

Prima editie a acestei manifestari a fost organizata de Societatea Academica Gheorghe I. Bratianu – Filiala Sighetu Marmatiei, Consiliul Judetean Maramures, Primaria si Consiliul Local Sighetu Marmatiei si a vizat prezentarea si reconstituirea, in baza cercetarilor stiintifice, a unor aspecte din viata militara si a unor evenimente istorice din civilizatia antica si medievala. Salajenii au facut cunoscute la Sighet valorile de patrimoniu locale, cele ale muzeului, importanta Complexului Arheologic Porolissum Moigrad si, totodata, a fost promovata Asociatia Amicii Muzeului.

In programul festivalului a fost inclusa participarea Cohortei III Campestris Civium Romanorum si a Lupilor Daciei de la Muzeul Judetean de Istorie si Arta din Zalau si din cadrul Asociatiei Amicii Muzeului (care au prezentat daci si romani). La paradele militare au evoluat si: vikingi estici sau varegi (din trupa Ez

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »