Tren de marfă, deraiat la Mirşid

Mihaela Oprea 21 august 2012 2
Tren de marfă, deraiat la Mirşid

Circulaţia feroviară între Zalău şi Jibou a fost blocată pentru mai bine de cinci ore, duminică după-amiază, după ce vagonul unui tren de marfă care circula pe relaţia Valea lui Mihai – Dej a deraiat în apropiere de Halta Mirşid. Călătorii care aşteptau trenurile în staţiile CFR din Zalău şi Jibou au fost nevoiţi să aştepte microbuzele puse la dispoziţie de reprezentanţii de la CFR pentru a ajunge la destinaţie.
Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Sălaj, inspector Daniel Luca, ne-a declarat că a fost vorba de un transport feroviar privat. “Incidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 17, între localităţile Popeni şi Mirşid, când a deraiat unul dintre vagoanele unui tren de marfă care circula pe relaţia Valea lui Mihai – Dej. Vagonul care a sărit de pe şine nu avea încărcătură. După incident, mecanicul a oprit imediat trenul”, a declarat inspectorul Daniel Luca.
Potrivit sursei citate, în urma producerii incidentului şi având în vedere că circulaţia se desfăşoară în zona respectivă pe o singură linie, circulaţia feroviară între Zalău şi Jibou a fost întreruptă pentru mai bine de cinci ore. “Nu a fost nevoie de macara pentru ridicarea vagonului, acesta fiind repus pe şine cu mijloace proprii de către angajaţii CFR. Nu au fost alte incidente”, a declarat Daniel Luca.
Cauzele pentru care vagonul a deraiat sunt necunoscute. “O comisie de la CFR va stabili cauzele şi împrejurările care au dus la producerea incidentului”, a precizat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Sălaj.
Se pare că traficul feroviar în apropierea localităţii Mirşid s-a desfăşurat cu dificultate şi în dimineaţa zilei de luni. Trenurile de călători au avut întârzieri de câteva zeci de minute, călătorii ajungând mai târziu la destinaţie.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. amonim 21 august 2012 at 19:10 - Reply

    de ce nu va interesati la cine stie cum stau lucrurile si apoi sa scrieti . nu scriwti numai prostii

  2. geo 21 august 2012 at 20:02 - Reply

    De acord cu dvs.!
    Sunt doar generalitati, cred ca stirea va venit dupa mult timp si nu stiti nimic din ce a fost.
    Noroc cu politia ca va mai da ceva ca altfel nu aveati ce scrie.

Lasa un Raspuns »