Trei zălăuani, reţinuţi pentru trafic de droguri

Andreea Vilcovschi 23 aprilie 2013 1
Trei zălăuani, reţinuţi pentru trafic de droguri


Un bărbat de 36 de ani, din Zalău, a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile, fiind acuzat de către procurorii sălăjeni de trafic şi consum de droguri de risc. De aceleaşi infracţiuni sunt acuzaţi doi liceeni, în vârstă de 19 ani, tot din Zalău, care au primit interdicţia de a părăsi ţara.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Dan Buduşan, procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, la începutul anului 2013, N.P.N.C., în vârstă de 36 de ani, a achiziţionat din Spania aproximativ 300 de grame de haşiş, cantitate pe care a introdus-o în ţară. Ulterior, a împărţit-o în cantităţi mai mici, pentru a putea fi valorificată unor tineri de pe raza municipiului Zalău, în „biluţe” a câte 0,6-0,9 grame, pentru sume cuprinse între 80 şi 100 de lei, cu ajutorul unui cântar de mare precizie.
Ulterior, inculpatul a comercializat şi a pus la dispoziţia lui I-D. şi Ş.M., elevi ai unui liceu din Zalău, respectivele cantităţi de haşiş. La rândul lor, cei doi elevi, în vârstă de 19 ani, au vândut ori au pus la dispoziţia unor tineri din judeţ drogurile de mare risc, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 150 de lei/gram.
„După efectuarea mai multor cumpărături autorizate de astfel de droguri de risc, în 22 aprilie, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Sălaj, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO), cu sprijinul Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Sălaj, Serviciul de Intervenţie Rapidă Sălaj, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj s-au desfăşurat activităţi operative concretizate cu prinderea în flagrant a lui N.P.N.C., I.D. şi Ş.M., în timp ce aceştia comercializau diferite cantităţi de haşiş”, a precizat Buduşan.
Acesta a mai spus că asupra bărbatului de 36 de ani a fost găsită „o subtanţă vegetală solidă, de culoare verde-oliv, cu aspect de rezină, ambalată în trei folii din plastic transparent” şi un telefon mobil. Aceeaşi subtanţă, precum şi un telefon mobil, au fost găsite şi asupra lui I.D.
Concomitent, în baza autorizaţiilor de percheziţie eliberate de către Tribunalul Sălaj, s-au efectuat un număr de patru percheziţii la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor, în urma cărora s-au ridicat 151 de grame de rezină de cannabis (haşiş), precum şi un cântar electronic de mare precizie, folosit pentru porţionarea drogurilor de risc. Procurorul-şef susţine că valoarea de piaţă a drogurilor introduse de către zălăuan în ţară este de aproximativ 10.000 de dolari SUA.
În baza mandatelor de aducere emise pe numele celor trei suspecţi, lucrătorii SCCO Sălaj, conduşi de comisarul şef Cristian Laţcău, i-au prezentat pe aceştia la sediul DIICOT Sălaj. Procurorul de caz i-a audiat pe învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc şi a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor trei zălăuani, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă.
„În continuare se desfăşoară activităţi de urmărire penală, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de către aceştia sau de alte persoane implicate, pentru probarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor, pentru identificarea tuturor consumatorilor care au achiziţionat astfel de droguri de la învinuiţi”, a explicat Dan Buduşan. Acesta a adăugat că până în prezent a fost stabilit un număr de aproximativ 10 persoane – în majoritate tineri – care au consumat droguri de risc achiziţionate de la cei trei învinuiţi.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. voicu 23 aprilie 2013 at 18:35 - Reply

    la Taverna se mai consuma droguri?,acolo e raiul pe pamint sint sub protectia politiei

Lasa un Raspuns »