Trei salajeni, cercetati pentru furt de arbori

Magazin Salajean 14 februarie 2012 0

Trei salajeni, cercetati pentru furt de arboriIncalzirea locuintei pe timp de iarna presupune costuri ridicate, atat pentru cei care folosesc centrale pe gaz, cat si pentru cei care folosesc sobe pe lemne. Prin urmare, unii salajeni, din saracie sau doar pentru a scoate un ban necinstit, isi incearca norocul la furat de lemne din padurile judetului. Nu toti, insa, ies basma curata.

Trei persoane au fost identificate, la finele saptamanii trecute, de catre jandarmi, in timp ce taiau ilegal material lemnos din apropierea localitatii Lozna. Potrivit informatiilor furnizate de Compartimentul de Relatii Publice al Jandarmeriei Salaj, suspectii au fost prinsi in cadrul unei misiuni specifice desfasurate de un echipaj al Compartimentului Prevenire si Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj. In urma verificarilor efectuate, jandarmii i-au identificat pe M.I., de 25 de ani, si M.T., de 18 ani, ambii avand domiciliul in localitatea Cormenis, respectiv P.O., de 35 de ani, din localitaea Chizeni, comuna Lozna, care au taiat, fara drept, cu ajutorul unui fierastrau mecanic, opt arbori nemarcati din speciile fag si gorun, avand diametre cuprinse intre 17 si 39 centimetri. In cauza, pe numele faptuitorilor, jandarmii au intocmit actele de constatare a infractiunilor flagrante de taiere fara drept si furt de arbori, fapte prevazute si sanctionate de Legea 46/2008 Codul Silvic, se arata in informatia de presa.

Materialul lemnos a fost recuperat si dat in custodie reprezentantilor Ocolului Silvic. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »