Trei dosare penale pentru soferi, in weekend

Magazin Salajean 6 martie 2012 0

Trei dosare penale pentru soferi, in weekendPolitistii salajeni au intocmit la finele saptamanii trecute trei dosare penale conducatorilor auto prinsi incalcand legislatia rutiera. Unul dintre soferi era beat, iar ceilalti doi nu aveau permise de conducere.

Conform informatiilor prezentate de Politia Salaj, politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Ileanda l-au oprit vineri in trafic pe Ioan C., de 25 de ani, din Baia Mare, care conducea un autoturism pe DC 28, in localitatea Lemniu, comuna Letca. In urma testarii cu aparatul alcooltest, s-a evidentiat o imbibatie alcoolica de 0,52 de miligrame per litru de alcool pur in aerul expirat. Tanarul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu o imbibatie alcoolica peste limita legala (art. 87, alin. 1 din OUG.195/2002-R).

In aceeasi zi, politistii rutieri simleuani au oprit, pentru depasirea limitei legale de viteza, pe un drum public din localitatea Zauan, un Volkswagen Transporter cu numere de Germania, care tracta o remorca. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca soferul Ionel M., din Zalau, are permis de conducere valabil doar pentru categoria B, necorespunzator categoriei din care face parte autovehiculul condus (masa maxima autorizata, peste 3,5 tone), iar in autorizatia de circulatie provizorie eliberata de autoritatile germane nu erau trecute datele de identificare ale autovehiculului pentru care a fost eliberata. Conducatorului auto i-a fost retinut permisul de conducere pana la solutionarea cauzei, fiind cercetat penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul condus.

Tot la finele saptamanii trecute, oamenii legii l-au depistat pe Adrian P., de 25 de ani, din Hurez, care conducea pe DC 79, prin localitatea de domiciliu, autoturismul proprietate personala, fara a avea permis de conducere valabil pentru nicio categorie. In cazul acestuia au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »