Trei acuzaţi pentru mortea unui tânăr de 22 de ani!

Mihaela Oprea 18 octombrie 2012 2
Trei acuzaţi pentru mortea unui tânăr de 22 de ani!

Moartea violentă a tânărului de numai 22 de ani, din Derşida, survenită în urma unei bătăi primite în timp ce se afla la discoteca din Chieşd, a adus miercuri în faţa judecătorilor trei inculpaţi. Unul dintre aceştia este acuzat de omor calificat, iar ceilalţi doi pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, precum şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Vlad Gheorghe T., bodyguard-ul acuzat că a omorât un tânăr de doar 22 de ani care se afla la discoteca unde asigura paza, a fost trimis, marţi, în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Alţi doi tineri, Cristian Constantin O. şi Daniel Claudiu M., sunt cercetaţi în acest dosar pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Potrivit informaţiilor furnizate de expertul principal Adriana But, din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice a Tribunalului Sălaj, judecătorii s-au pronunţat, în cursul zilei de miercuri, în privinţa legalităţii măsurii arestului preventiv în cazul inculpatului acuzat de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. “Magistraţii au decis prelungirea perioadei arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, până în data de 18 noiembrie, inclusiv. Ceilalţi doi inculpaţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiunile de lovire şi alte violenţe şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, ne-a declarat Adriana But. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit în prima săptămână din noiembrie.
Pentru a li se face dreptate, părinţii şi fratele decedatului s-au constituit parte civilă în acest dosar. Unul dintre inculpaţi este minor, fiind reprezentat în instanţă de părinţii acestuia, ca parte responsabilă civilmente.

Arestat preventiv pentru omor calificat

Vlad Gheorghe T., de 41 de ani, din localitatea Chieşd, se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. Acesta a fost arestat preventiv din data de 2 mai, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, din ziua în care tânărul de 22 de ani a decedat pe patul de spital. Imediat ce medicii clujeni au anunţat decesul tânărului, oamenii legii l-au reţinut pe Vlad Gheorghe şi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Acesta ar putea petrece ani grei în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat pentru acuzele aduse de procurori. Potrivit legislaţiei în vigoare, infracţiunea de omor calificat se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publică se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

S-a refugiat lângă “criminalul” său

Din recuratul de propunere de arestare preventivă rezultă că faptele s-au petrecut în data de 28 aprilie, la sediul Căminului Cultural din Chieşd, unde administratorul S.C. Tuser Party SRL a organizat o discotecă. Între oamenii care asigurau paza la discotecă se afla şi inculpatul Vlad Gheorghe T. În jurul orei 3 noaptea, afară din discotecă, a izbucnit un scandal între două persoane din Chieşd şi alte două din Derşida, care s-au agresat. La un moment dat, unul dintre tinerii din Derşida a reuşit să fugă, îndreptându-se spre sat, fiind urmărit pe o distanţă de circa 30-40 de metri de cei doi tineri din Chieşd.
Celălalt tânăr din Derşida, Boloş Marius Gabriel, de 22 de ani, a intrat în discotecă şi, pentru a se refugia de agresorii săi, s-a aşezat pe lână o boxă, chiar lângă uşa de intrare şi în apropierea agentului de pază. Din nefericire, aceasta a fost ultima sa acţiune. La scurtă vreme, în discotecă au intrat următorii şi s-au îndreptat direct către victimă, aplicându-i fiecare o lovitură cu pumnul în zona feţei.
Nu doar că nu a sărit în ajutorul tânărului bătut, din contră, agentul de pază Vlad Gheorghe T. s-a alăturat celor doi. Se pare că acesta era nervos pentru faptul că, în timpul altercaţiei dinafara discotecii, avute loc chiar lângă maşina sa, bătăuşii i-au rupt oglinda. Prin urmare, acesta a luat în mâna stângă o sticlă de şampanie şi s-a apropiat de Boloş Marius Gabriel, din partea lateral dreapta de acesta. Atunci, ţinând în mâna dreaptă cheile de la maşină, i-a aplicat victimei două lovituri cu pumnul în zona capului. Văzând că victima nu cade la pământ, i-a mai aplicat o lovitură în cap victimei cu sticla de şampanie. Această lovitură puternică i-a provocat tânărului de 22 de ani o fractură la nivelul craniului, acesta căzând inconştient la pământ.

Nu a avut nicio şansă

Văzând cele întâmplate, organizatorul discotecii, împreună cu alte două persoane au intervenit şi au ridicat victima de jos, au scos-o afară din discotecă în stare de inconştienţă şi au chemat salvarea. Tânărul de 22 de ani a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Ulterior, din cauza rănilor grave, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale.
Din nefericire, la câteva zile mai apoi, sălăjeanul s-a stins din viaţă, manevrele de resuscitare efectuate fiind fără rezultat. Din concluziile preliminarii, moartea a fost violentă şi s-a datorat traumatismului crani-cerebral cu hemoragie şi contuziei cerebrale. Moartea reală datează din data de 30 aprilie, când victima a intrat în moarte cerebrală. În data de 2 mai, tânărul a decedat.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. adelina 18 octombrie 2012 at 21:34 - Reply

    fie ca bunul Dumnezeu sai pedepseasca pe acesti trei criminali si sa primiasca pedepsele pe masura.poate aici pe pamant nu o sa primiti cea ce meritati dar bunul Dumnezeu va avea grija ca moartea varului meu sa fie pedepsita asa cum o merita.FIETI TARNA USOARA.NU TE VOM UITA NICIODATA DRAGUL MEU VERISOR.

  2. Adi 20 octombrie 2012 at 11:39 - Reply

    Tzarani la discoteca. Clasic!

Lasa un Raspuns »